Seniūniją tereikia informuoti apie planuojamų darbų datą, kad ši susitartų su žaliųjų atliekų vežėjais, o gyventojai žinotų, kur dėti nugenėtas medžių ar krūmų šakas, kad susikrauti jas būtų patogu.

„Savivaldybė pastaraisiais metais pastebi miestiečių norą gražinti savo gyvenamųjų namų aplinką, ir daugiabučių gyventojai anaiptol ne išimtis. Jeigu miesto gyventojai norėtų vienus ar kitus augalus nugenėti, jiems reikėtų informuoti savo seniūniją ir pasitarti, kokius ir kada genėjimo darbus galima daryti, kur po darbų atsiradusias žaliąsias atliekas tinkamai padėti, kad seniūnija galėtų pasirūpinti jų išvežimu“, – sako Vytautas Račkauskas, Vilniaus savivaldybės Aplinkos apsaugos ir želdinių tvarkymo poskyrio vedėjas.

Svarbiausia prisiminti, kad nugenėtos medžių ar krūmų šakos laikomos žaliosiomis atliekomis. Taigi joms galioja ir specialūs tvarkymo reikalavimai. Nugenėtų medžių šakų, kaip ir krūmų šakų, sugrėbtų lapų, nupjautos žolės, nuvytusių išrautų gėlių, vaisių ir daržovių atliekų, pjuvenų ir žievių negalima deginti, mesti į bendrus atliekų konteinerius ar palikti tiesiog bet kur. Nesvarbu, ar tai medžių šakos, ar kitos žaliosios atliekos, jos neturėtų būti užterštos popieriumi, plastiku ar kitomis atliekomis.

Vilniaus savivaldybė primena, kad žaliųjų atliekų išvežimas iš daugiabučių kiemų gyventojams nieko nekainuoja. Privačių namų gyventojai, kurie turi galimybę tokias atliekas kompostuoti savo valdomo žemės sklypo ribose, turi tai daryti kompostavimo dėžėje, specialiai tam skirtoje vietoje ar ,esant galimybei, bendruose kelių atliekų turėtojų bendrai valdomuose kompostavimo įrenginiuose su kitomis rekomenduojamomis kompostuoti atliekomis.

Tie, kurie galimybės atliekas kompostuoti savo valdomo žemės sklypo ribose neturi, jas privalo pristatyti į VAATC žaliųjų atliekų aikšteles ar privatiems žaliųjų atliekų tvarkytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt