„Išpakuota“ – tai laida apie tvarų gyvenimo būdą ir ekologiją, žiūrovus kviesianti susipažinti su įkvepiančiomis mokslininkų, aktyvistų ir visuomenininkų istorijomis, padėsiančiomis pradėti gyventi tvariau ir pamilti mūsų planetą.

Kelis metus veikiantis aplinkosaugos projektas, pradžioje startavęs kaip tinklalaidė (angl. podcast), straipsniai ir edukacinės iliustracijos aplinkosaugos temomis, kartu su Delfi kyla į naujas aukštumas ir startuoja kaip televizijos laida. Laidoje bus tęsiamos „Išpakuota“ projekto tradicijos, kalbinami įvairių sričių aplinkosaugos atstovai ir skatinama visuomenę domėtis ekologijos bei mokslo aktualijomis.

„Sunkiai surasime žmogų, kuris nori kenkti sau ar mūsų planetai, tačiau dažnai nesirūpiname aplinkosauga, nes mums pritrūksta naudingos informacijos, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie planetos tausojimo. „Išpakuota“ projektas, gimęs kaip tinklalaidė (angl. podcast), o dabar išaugęs ir į Delfi TV laidą, siekia kalbėti apie ekologiją informatyviai ir linksmai, kviesdamas kiekvieną prisidėti prie aplinkosaugos diskurso, – apie netrukus pasirodysiančią laidą „Išpakuota“ pasakoja jos kūrėja, aplinkosaugos žurnalistė Rugilė Matusevičiūtė. – Laidos tikslas – ne pamokslauti ar kritikuoti, o supažindinti ir motyvuoti. Laidoje kalbėsimės su aplinkosaugos mokslininkais, aktyvistais bei visuomenininkais, kurie kasdien stengiasi tausoti mūsų planetą. Sieksime atsakyti į aktualiausius aplinkosaugos klausimus ir ieškosime sprendimų opiausioms ekologijos problemoms: šiltnamio dujos, klimato kaita, perteklinė tarša, nykstančios gyvūnų rūšys ir kt. „Išpakuota“ siekia mokslinę informaciją ir edukaciją paversti pramoga, taip paskatinant kuo daugiau žmonių prisijungti prie planetos tausojimo“.

Naują Delfi TV laidą „Išpakuota“ žiūrėkite nuo kovo 28 dienos, kiekvieną sekmadienį 11:30 val.

Delfi TV - nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją