Vairuotojų draugė

Į Kėdainių rajone esančias Daškonių kapines „Kėdbuso“ autobusai važiuoja du kartus per dieną – ryte ir vakare. Nuvykęs į galutinį tašką autobusas visuomet pusvalandį stovi stotelėje ir laukia keleivių. Tai puiki proga vairuotojui papietauti, užkasti. Vienam vairuotojui bepietaujant šis pamatė pūstauodegę ir numetė jai šiek tiek maisto. Lapė iškart prieiti nedrįso, tačiau po kurio laiko, kai autobusas išvyko, maistas dingo, mat kitą dieną jo jau nebuvo. Taip laputę lepino tai vienas, tai kitas vairuotojas, kol ši visai prie jų priprato. Dabar lapė drąsiai ateina prie didelių autobusų, o vairuotojai ją maitina gardesniu kąsneliu.

Ryte ir vakare

„Vairuotojai ją maitina ir ryte, ir vakare. Jau tikrai ilgą laiką lapė yra mūsų draugė. Ji priprato“, – sako „Kėdbuso“ vairuotojas Ramūnas Smulskis, kuris, kad būtų linksmiau, į reisą vieną dieną pasiėmė žmoną Agnę ir sūnų Domą.

Sutuoktiniai pamaitino lapę, o jų sūnus su pūstauodege įsiamžino. Lapė dėl gardesnio kąsnelio priėjo vos per kelis metrus nuo vaiko.

Laputę bepietaudami gardžiu kąsneliu lepino tai vienas, tai kitas vairuotojas, kol ši visai prie jų priprato (Rinkos aikštė / Agnės Smulskienės nuotr.)

Įdomus vaizdelis

„Lapė nebaigšti. Ji priprato, nes ją vairuotojai maitina ilgą laiką. Ji atpažįsta didelius autobusus ir pati prieina prie jų. Vairuotojai tai lašinukų, tai sumuštinukų duoda. Ji tapo kaip augintinė. Matosi, kad guvi, sveika laputė. Vairuotojai ją išlepino“, – šypsojosi A. Smulskienė rodydama fotografijas, kuriose įamžintas jos sūnus Domas ir gražuolė laputė.