Antrus metus vykstančiame festivalyje dalyvių laukia gausybė veiklų – kaukų lazdų, šeimos apyrankių, lėlių iš senų medžiagų gamyba, mažos miško ekosistemos dirbtuvės, kaukų namelių statybos, vorų pinklės, kaukų sargų atranka, kinivarpų lakstynės, likimo juostos audimas, įtraukiančios teatralizuotos istorijos, muzikiniai pasirodymai, stebuklingos šermukšnių uogienės virimas, įvairūs gamtos žaidimai, laumių menas, susitikimas su kaukų karaliumi ir dar daug kitų linksmybių.

„Nors renginys gamtosauginis – juo siekiame ugdyti mažųjų festivalio dalyvių meilę gamtai – jis labai netradicinis. Jokių tradicinių ekskursijų ar paskaitų, tiks smagūs žaidimai, stebuklingos dirbtuvės, burtai ir magiška aplinka. Tai savotiškas žemaitiškas gamtosauginis disneilendas.“ – apie festivalio idėją pasakoja renginio iniciatorė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Rita Grinienė.

Į Žemaitijos nacionalinį parką organizatoriai ragina atvykti jau penktadienio vakarą – apsistoti vietinėse kaimo turizmo sodybose ir taip dar labiau praturtinti savo patirtį. „Rudenėjantis Žemaitijos nacionalinis parkas yra įstabaus grožio – spalvų apsuptas Platelių ežeras, rūkai kalvų papėdėse. Labai kviečiame atvykti jau penktadienį ir šeštadienio rytą iki festivalio tiesiog pasivaikščioti apylinkėse - keliauti visų mylimu Šeirės ar naujuoju Liepijų pažintiniu taku.“ – į Žemaitiją atvykti kviečia festivali partnerio, Žemaitijos nacionalinio parko direktorius Ramūnas Lydis.

Festivalio organizatoriai kviečia į renginį atsivežti savo turistinius indus. „Visuose savo gamtos festivaliuose atsisakėme vienkartinių plastikinių indų ir įvedėme vadinamąjį Sąžinės mokestį tiems, kurie pamiršta į renginį pasiimti savus indus. Neturintys indų dalyviai simboliškai prisideda prie renginio ir tada įgyja teisę renginio metu naudotis daugkartiniais arba vienkartiniais kompostuojamais indais.“ – sako Rita Grinienė.

Renginys nemokamas, tačiau organizatoriai ragina prisidėti prie kitų metų festivalio įsigyjant saugomų teritorijų lankytojo bilietą.

Į renginį būtina registruotis. Tai padaryti galime puslapiuose www.bef.lt ir www.naturalit.lt.