Naujausias eksponatas – milžiniškas atlantinis paltusas, antras pagal dydį iš visų pasaulyje sugautų šios rūšies žuvų. Šį paltusą muziejui padovanojo Norvegijos jūroje jį sugavęs lietuvis žvejas. Net trejus metus triūsė patyrę muziejaus taksidermijos meistrai, kol padarė iškamšą.

Viena svarbiausių permainų muziejuje – ne tik gausesnis eksponatų skaičius, bet ir pakeistos bei modernizuotos ekspozicinės erdvės, padidėję jų plotai, šiuolaikiškos vitrinos eksponatams. Šiems darbams, kaip sakė muziejaus direktorius Ramūnas Grigonis, išleista daugiau kaip 400 tūkst. eurų.

Minėtosios permainos – tik dalis muziejui atnaujinti skirto ir ES paramos lėšomis finansuojamo projekto dalis. Iš viso šiam trejų metų projektui numatyta 1,4 mln. eurų. Jis turi būti baigtas iki 2019 m. pabaigos. Iš šių lėšų taip pat jau rekonstruotas muziejaus filialo – Ventės rago ornitologinės stoties molas, įrengtas vidaus vandenų kelias Kuršių mariose, sujungęs Ventės ragą su Nidos-Uostadvario forvateriu.

Paties muziejaus, kuris kitąmet švęs savo šimtmetį, atnaujinimo darbai dar nesibaigė. Dar bus pastatytas priestatas edukacinei klasei, įrengti virtualios realybės portalai.