Vilniaus miestas jau kurį laiką gerina sąlygas dviratininkams, ne tik tvarkydamas senus dviračių takus, bet ir tiesdamas naujus. Šiandien, gegužės 22 dieną, atidarytas dar vienas dviračių takas Birutės gatvėje, tarp Vingio parko tilto ir stadiono.

Stengiantis gerinti sąlygas dviratininkams, Vilniaus mieste tiesiama vis daugiau naujų dviračių takų. Sostinės meras Remigijus Šimašius, šiandien dalyvaudamas dar vieno dviračių tako, šįkart Birutės gatvėje, Žvėryne, atidaryme sakė, kad šis dviračių takas reiškia kur kas daugiau. Dviračių takas atidarytas simbolinėje vietoje, kur pernai, po DELFI žurnalistų tyrimo, buvo atlaisvinta užgrobta valstybinė žemė. Praeitais metais R. Šimašius šioje vietoje pjovė tujas, kurios žymėjo užgrobtos valstybinės žemės ribas, o šiemet čia atidaromas dviračių takas.

„Šitas takas simbolizuoja ne tik galimybę pralėkti palei upę, bet ir simbolizuoja vilniečių pergalę. Prisiminkime, kad prieš metus čia pjovėme tujų gyvatvores, prieš metus jas griovėme ir tuo metu tai daug kam atrodė labai nemalonu, nebuvo lengva įveikti tą godumo sieną. Bet ryžtas, kad būtų viskas taip, kaip dera normaliame vakarietiškame mieste, kad nebūtų godumo, ilgai vyravusio. Šiandien galime pasidžiaugti ta pergale. Šita siena, kuri buvo pastatyta, simbolizuoja, kad turbūt ir tai, kad vilniečių ryžtas, nusiteikimas stipresnis, reiškia ryžtą drąsiai žengti pirmyn", - kalbėjo meras.

Dviračių takas driekiasi nuo Upės g. 21 iki pat Vingio parko tilto. Dalis pėsčiųjų tako paklota iš trinkelių, o pietinėje Žvėryno dalyje (nuo Vytauto g. 1 iki Birutės gatvės) - parko danga. Per metus čia buvo nutiesti ne tik pėsčiųjų takai, bet ir įrengti nauji suoliukai, šiukšliadėžės, vaikų žaidimo aikštelės.

Aplinkosaugininkų teigimu, dviratis yra puiki alternatyva automobiliui. Skelbiama, kad transporto sektorius yra bene taršiausias Lietuvoje, todėl gyventojai skatinami kuo mažiau naudotis automobiliais ir persėsti į viešąjį transportą arba naudotis dviračiais, vaikščioti pėsčiomis.