„Pirmasis ir antrasis konteinerių dalinimo etapas Vilniuje vyko 2013 ir 2014 metais, trečiuoju etapu siekiame suteikti gyventojams dar geresnes galimybes tvarkyti savo atliekas šalia namų. Klientai dažnai kreipiasi į mus ir nori gauti naujus konteinerius, o kai kurie tiesiog nori pradėti rūšiuoti, todėl mūsų tiesioginė pareiga yra tokias galimybes sudaryti. Noriu atkreipti dėmesį, kad konteinerius gali gauti ne visi, nes kai kurias miesto dalis aptarnauja kitos įmonės, todėl kviečiu kreiptis ir pasitikslinti, ar galime suteikti konteinerį jūsų namui“, – pranešime spaudai cituojama „Ecoservice“ vykdomoji direktorė Daiva Skrupskelienė.

Konteineriai gyventojams dalinami „Ecoservice“ ir Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva. Viso šiuo metu bendrovė skaičiuoja administruojanti daugiau nei 4 tūkst. konteinerių vien sostinėje. Kiek šis skaičius augs, teigiama, priklausys tik nuo gyventojų aktyvumo.

Gyventojai, kurie nori gauti konteinerius, turi internetinėje svetainėje užpildyti prašymo formą arba skambinti telefonu Vilniuje 8 5 2503776.

„Pateikus paraišką, konteineriai sutartu laiku bus nemokamai pristatyti gyventojo nurodytu adresu, o vėliau sukauptos atliekos išvežamos nemokamai. Noriu priminti, kad konteineriai turi būti naudojami tik pagal paskirtį, saugomi ir neperleidžiami tretiesiems asmenims. Jei pasitaiko atvejų, kai pastebimas sulaužytas konteineris, kviečiame kuo greičiau mums apie tai pranešti“, - pasakojo D. Skrupskelienė.

Anot vadovės, vienas iš bendrovės strateginių tikslų yra skirti didelį dėmesį ekologiniam gyventojų sąmoningumui auginti, todėl su konteinerių dalinimu planuojama ir konsultuoti, kaip reikia teisingai rūšiuoti. Bendrovė taip pat ragina parsisiųsti mobiliąją aplikaciją „EcoApp“, kurioje vartotojai gali rasti informaciją, ką mesti ir ko nemesti į rūšiavimo konteinerius, konteinerių išvežimo grafikus ir kitą aktualią rūšiavimo informaciją.