Visoje Lietuvoje įmonės padalinių turintis „Mano būstas“ atsinaujinančią elektros energiją naudos dvylikoje pastatų. Žalioji iniciatyva startuos tuose pastatuose, kurie priklauso pačiai bendrovei ir įmonių grupę valdančiai „CityService“.

„Daugiausia naudosime hidroenergiją, gaunamą iš upių vandens. Taip pat dalis energijos gaminama iš saulės, biomasės ir kt. Visa energija tiekiama iš Estijos“, – pasakojo „Mano būsto“ Energijos taupymo grupės vadovas Donatas Karčiauskas.

Energiją įmonei tieks nepriklausomas tiekėjas „Enefit“, su kuriuo bendrovė bendradarbiauja įgyvendindama taupymo sprendimus klientų pastatuose. Partnerystę patvirtino įmonei įteiktas žaliosios energijos naudojimo sertifikatas.

Anot D. Karčiausko, perėjimą prie ekologiško gamtos išteklių vartojimo labiausiai lėmė pačios įmonės diegiama politika. „Tiek administruojamuose daugiabučiuose, tiek komercinės paskirties pastatuose skatiname taupyti energijos resursus, o žalioji energija yra vienas iš būdų tai padaryti.Taigi nuo šiol klientams galėsime ne tik pateikti skaičiavimus apie to naudą, bet ir papasakoti asmeninę patirtį“, – kalbėjo pašnekovas.

Naujas elektros tiekėjas „Mano būstui“ negarantuos žemesnių sąskaitų. „Kaip žinoma, atsinaujinantys energijos ištekliai dažnu atveju yra brangesni už įprastus. Taupysime gamtą. Frazė „uždegti žalią šviesą“ mums nuo šiol įgaus tiesioginę prasmę“, – džiaugėsi „Mano būsto“ energijos taupymo ekspertas.