Mėnesį 15 įvairių ambasadų, įmonių ir bendruomenių komandų varžėsi, kas daugiausiai nužingsniuos. Visos komandos stengėsi pasiekti kiek įmanoma geresnių rezultatų. Taip žmonės buvo raginami kuo daugiau vaikščioti pėsčiomis, atsisakyti automobilio ir prisidėti prie klimato kaitos mažinimo.

Žingsnių varžybose dalyvavo ir DELFI komanda.

Trečią vietą užėmė Lietuvos-Švedijos draugijos Vilniuje komanda, pasivadinusi „Society Matters“. Antroje vietoje liko „Ikea“ komanda. O žingsnių varžybų nugalėtojais tapo Suomijos ambasada.

Svarbiausia dovana komandoms laimėtojoms buvo ta, kad Švedijos ambasada kiekvienos komandos vardu pasodino po 10 medžių Rytų Afrikoje kartu su Švedijos organizacija Vi skogen („Mes miškai“). Laimėtojams bus nusiųsti sertifikatai.

Švedijos nacionalinės dienos šventėje taip pat buvo rodomas modernaus šokio spektaklis – „Čia buvo vanduo“, buvo pristatytos dvi Švedijos instituto parodos – „Akistata su klimatu“ ir „Biosferos modeliai“. Taip pat švedų įmonės „Volvo Trucks“, „Sweco Lietuva”, „Rimi Lietuva“, „Ikea“ pristatė savo sprendimus ir inovacijas, kaip jie prisideda prie klimato kaitos mažinimo.

Mėlyna ir geltona tampa žalia

Švedijos nacionalinės dienos minėjimo renginyje Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin pasakojo, kad ši diena jų šalyje dar vadinama vėliavos diena, tačiau šventei pasirinkta žalia spalva, nes svarbu kalbėti apie klimato kaitą bei priemones jai sumažinti, be to, Švedijos vėliavos spalvos mėlyna ir geltona susimaišiusios kartu tampa žalia.

„Birželio 6-oji mūsų šalyje dar žinoma kaip Švedijos vėliavos diena, tą dieną, mes grožimės mūsų gražiosiomis spalvomis: mėlyna ir geltona, kurias mes labai mėgstame, mes puošiame šiomis spalvomis miestus, viešąsias erdves. Bet šiandien mes nusprendėme savo šventei pasirinkti kitą spalvą – žalią. Neseniai pasaulis pasiekė klimato kaitos susitarimą, kuris labai svarbus mūsų planetai ir jos ateičiai, šio susitarimo labai reikėjo“, - kalbėjo C. Ruthström-Ruin.

Švedijos ambasadorė pabrėžė, kad šiai šaliai yra labai svarbus klimato kaitos mažinimas: „Laimei šiandien, pasaulio bendruomenė gali spręsti problemas geriausiai nei kada nors istorijoje, mes gyvename ilgiausiai negu kažkada anksčiau, dėl inovacijų sumažiname energijos naudojimą. Dabar atėjo laikas pasinaudoti visais gebėjimais ir kurti tvarią visuomenę.“