Kaip tikina šio renginio organizatorė, VšĮ „Dogspotas“ vadovė Indrė Pileckienė, kiekvienas užsukęs į šią šventę, tikrai atras bent vieną sau širdžiai mielą veiklą. Renginyje visų lauks organizacijos palapinė, Chna tatuiruotės, makiažo kampelis (greiti makiažai, konsultacijos, piešimas vaikams ant veidų), gyvų gėlių vainikėlių pynimo pamokos, marškinėlių su aplikacijomis gamyba renginio vietoje. Norintys išgirsti ir pamatyti „Dogspoto“ buvusių ir esamų globotinių istorijas, tą galės padaryti apžvelgdami S. M. Photogallery nuotraukų ekspoziciją. O visą renginio dieną puikias nuotaikas galima bus fiksuoti ir įamžinti fotobūdelėje.

Norintys iš renginio išsinešti savo pieštus portretus ir tik jiems asmeniškai kurtas eiles galės užsukti į svečius pas menininkių duetą „Pieštos eilės“. Tie, kurie norės iš arčiau pažinti senąjį Vilnių, pasivaikščioti šuniškų pėdelių keliais, bus kviečiami į ekskursiją su savo keturkojais, kuriai vadovaus nuostabioji mopsė Bela.

Šunys mieste

Ir kokia gi šventė be pramogų, skirtų mažiesiams. Visi vaikai turės galimybę laiką praleisti specialiai tik jiems sukurtame vaikų kampelyje. Šventės smaližių lauks retro ledų vežimėlis, o patys smalsiausi šventės lankytojai savo akimis išvys triušiukų parodą.

Šventėje taip pat visus džiugins ir „Dogspoto“ drabužinė, kurioje bus galima nusipirkti specialiai šiam renginiui paaukotų drabužių ne tik sau, bet ir savo augintiniui. Renginio pabaigą vainikuos pripučiamo filmo kino seansas.

Dėmesys neįgaliems gyvūnams

Pernai tokio renginio metu buvo norima atkreipti visuomenės dėmesį į atsakingą gyvūnų auginimą, o šiemet renginyje bus paliesta kita opi tema – šunų neįgalumas, jų reabilitacija.

„Visų renginio dalyvių lauks ne tik įvairios pramogos, bet ir naudingos, edukacinės pamokėlės. Pristatysime savo projektą „Ratukai šunims“, kalbėsime apie šunų reabilitacijos galimybes ir priemones, savo darbą, iššūkius ir laimėjimus“, – pasakoja I. Pileckienė.

Pašnekovės teigimu, gyvūnų globos, gelbėjimo ir gydymo srityje ji su savo vyru dirba jau daugiau nei penkerius metus, o projektas „Ratukai šunims“ yra neatskiriama suplotasnukių gelbėjimo organizacijos „Dogspotas“ dalis. Tik šios veiklos dėka buvo įgauta neįkainojama patirtis gyvūnų reabilitavimo srityje.

Šunys mieste

„Savo veikloje esame susidūrę su įvairiausiais atvejais – stuburo išvaržomis, neoperuotinomis stuburo patologijomis, senatvinėmis degeneracinėmis stuburo ligomis, dėl traumų suluošintais gyvūnais. Kiekvienas atvejis – unikalus, tačiau drauge turi ir daug bendrų taškų. Tiesiog jaučiame, kad jau galime ir norime pasidalinti savo patirtimi ir galimybėmis su visais, kuriems būtina pagalba. Todėl ir norime visuomenei apie tai daugiau papasakoti, ją informuoti, o renginys „Dogspotas mieste“ – kuo puikiausiai tam tinkanti erdvė“, – tikina I. Pileckienė.

Šventėje laukiami visi – tiek suaugę, tiek vaikai, tiek ir draugiški gyvūnai.

VšĮ „Dogspotas“ – ne pelno siekianti organizacija, kuri ištiesia pagalbos ranką, ieško naujų namų benamiams suplotasnukiams (prancūzų buldogams, anglų buldogams, mopsams, pekinams, bokseriams bei jų mišrūnams) ir kitiems likimo nuskriaustiems šunims, kurie dėl ligų, negalios, patirtų traumų ar kitų priežasčių tapo nereikalingi, atsidūrė gatvėje arba sanitarinėse tarnybose.
Daugiau apie renginį ir būsimą programą rasite čia.