Taip pat išsiplės ir šio daržo geografija: daržų ribos išplės į abi Pilaitės prospekto puses. Renginyje dalyvaus svečias iš Danijos, šios šalies gamtinės žemdirbystės asociacijos atstovas Kurt Holm.

Kaip teigė susivienijimo Žali.LT koordinatoriaus pavaduotoja Virginija Vingrienė, viena iš Pilaitės bendruomenės aktyvisčių, daržo įrengimo tikslas - skatinti ir plėsti bendruomeniškumo tradicijas bei vykdyti edukacinę programą vaikams. „Šiemet tradicinis daržų įkūrimas skirtas kaimynų dienos paminėjimui. Taip dar labiau siekiame sustiprinti bendruomeniškumo atmosferą, įjungiančią į edukacines veiklas didelius ir mažus bendruomenės narius. Kartu tai ir aplinkosaugos iniciatyva, skatinanti tausaus vartojimo tradicijas, siekiant sumažinti besaikio vartojimo įpročius ir maisto švaistymo problemas“, - pranešime spaudai cituojama V. Vingrienė.

Anot pašnekovės, kadangi daržas tvarkomas gamtinės žemdirbystės principu, šiemet renginį aplankys ir Lietuvoje viešintis Danijos gamtinės žemdirbystės asociacijos atstovas Kurt Holm, ieškantis kontaktų su Lietuvos giminingomis organizacijomis. „Bendruomenės nariai galės ne tik susipažinti ir savo žinias pagilinti gamtinės žemdirbystės tema, bet ir išgirsti minčių apie šiaurinės kaimynės bendruomeniškumo tradicijas. Kartu šventės metu Žali.LT pristatys Erasmus+ projekto „Namuose su gamta" rezultatus“, - teigia pašnekovė.

Susivienijimo Žali.LT koordinatorius Linas Kranauskas kviečia bendruomenės narius atsinešti po savo išauginto augalo arba bent geros nuotaikos daigelį ir jį pasodinti į bendrą kaimyniškos bendruomenės daržą.

Nuo 17 val. visi renginio dalyviai kviečiami Kaimynų dieną pratęsti šalia žaliąsias tradicijas puoselėjančios kavinės Seasons, Nidos g. 1., kurios kieme taip pat bus įrengta mini bendruomenės daržo lysvė su pagrindinius žaliųjų kokteilių komponentus produkuojančių augalų (braškių, pomidoro, salotų ir kitų) pavyzdžiais.

Po talkos kaimynai kviečiami draugiškai pabendrauti, pasidalinti idėjomis, ateities planais, spręstinais klausimais, pasiklausyti dainingų kaimynų atliekamų savos kūrybos kūrinių.