Gegužės 14 d. (šeštadienį) Dubysos regioninio parko direkcija kviečia dviratininkus į 60 km žygį po Dubysos regioninį parką ir apylinkes. Dviratininkų jau įvertintas ir pamėgtas maršrutas driekiasi itin vaizdingu Dubysos slėniu, Betygalos kraštovaizdžio ir Dubysos ichtiologiniame draustiniuose. Čia gausu kultūros vertybių (4 piliakalniai, paminklas LDK Vytautui, Ugionių bažnyčia, stebuklais pagarsėję šaltiniai), vertingų gamtinių buveinių.

Taip pat bus aplankytas atstatytas partizanų štabo bunkeris Daugėliškių miške. Žygeivių laukia nemažai iššūkių: 15 įvairaus statumo įkalnių ir nuokalnių (kai kurios išgraužtos šaltinių), Žvėrinčiaus, Upytės, Šventupio upeliai, trumpi bekelės ruožais, kėlimasis per Dubysą kabančiu lieptu.

Tačiau organizatoriai įspėja, kad dalies lauko ir miško keliukų būklė yra visiškai priklausoma nuo meteorologinių sąlygų, t. y. po lietaus jie gali tapti sunkai išvažiuojami. Todėl į žygį nerekomenduojama leistis su miesto tipo dviračiais.

Žygio programa:

10.00 – 10.30 žygeivių registracija Modesto Ambrazo turizmo sodyboje (Sporto g. 3, Betygala, Raseinių r. sav.);

10.40 – STARTAS;

18.00 – FINIŠAS (starto vietoje). Žygio aptarimas prie dubens naminio kugelio.

Žygeiviai kviečiami registruotis el. paštu Dubysos regioninio parko feisbuko paskyroje, el. paštu dubysosrp@raseiniai.lt arba telefonu (8 428) 70330.

Rekomenduojama į žygio kuprinę įsimesti sumuštinių, gaiviųjų gėrimų. Saugumu, asmenine sveikata ir dviračių technine būkle rūpinasi patys žygeiviai.

Žygio dalyvio mokestis – 5 Eur (moksleiviams ir senjorams – 3,5 Eur). Į dalyvio mokestį įskaičiuotas vienkartinis Dubysos regioninio parko lankytojo bilietas (1 Eur), naminis kugelis žygio pabaigoje. Žygeiviams, turintiems galiojantį valstybinio parko lankytojo bilietą, taikoma 1 Eur nuolaida.