Šventė tęsis nuo vidudienio iki pat saulės laidos. Ji prasidės bėgimu 12 val. Visi norintieji galės bėgti 6 km trasą sengirės ir kalvotų jos apylinkių takais. 12.30 val. pagrindinėje Dūkštų ąžuolyno aikštelėje parko gamtos gidas Saulius Pupininkas pakvies į 1,5 val. ekskursiją. 14 val. vyks susitikimas su ornitologu, gamtos fotografu Mariumi Čepuliu.

15 val. prasidės net dvi pažintinės pamokos. Pirmoji skirta norintiems stiprių įspūdžių. Aukštalipystės po didžiulius medžius abėcėlės pamokys ekologas ir miškininkystės specialistas Aivaras Jefanovas. Drąsiausi galės išbandyti virvių trasą – kils medžių kamienais iki pat viršūnių. Besidominčiųjų „laukiniu“ maistu laukia jo praktinio pažinimo pradžiamokslis su žoliautoja Ieva Šidlaite.

16 val. gamtininkas ir režisierius Mindaugas Survila pristatys savo būsimą dokumentinį filmą „Sengirė”, pasidalys įspūdžiais, kaip sekasi jį kurti, pakvies išmėginti gamtos operatoriaus darbą maskuojančioje palapinėje.

16.30 val. kviečia inkilų gaminimo dirbtuvės. Ornitologas Gintaras Malmiga ne tik padės susikalti inkilą varnėnui, bet ir papasakos apie paukščių gyvenimą. Pagamintus inkilus bus galima pasiimti namo arba padovanoti parkui.

Baigiamasis akordas – Vytauto V. Landsbergio koncertas ąžuolų apsuptyje. Jis prasidės 18 val.
Šventės metu veiks Neries regioninio parko informacijos punktas, kavinukė po atviru dangumi, vaikų žaidimų aikštelė.