Kartu su GRYNAS.lt komanda eksperimente dalyvavo URBAN DOG šunų dresūros ir laisvalaikio klubo trenerė Vilma Jazukevičiūtė. Pasak jos, apibendrinus eksperimentą galima pasakyti, kad dauguma šeimininkų nešiojasi maišelius, tačiau kai kurie susirenka tik paprašyti.

Veterinaras Jakovas Šengautas GRYNAS.lt teigė, kad surinkti šunų ekskrementus reikia ne tik dėl to, kad miestas būtų gražesnis. Nuo paliktų ekskrementų gali užsikrėsti tiek kiti augintiniai, tiek ir žmonės.

„Dažniausiai per ekskrementus mes gauname kirmėles, nuo tokių išmatų gali užsikrėsti pirmiausiai mūsų augintiniai, o po to ir mes, ir mūsų vaikai. Kuo didesnė tikimybė užsikrėsti augintiniui, tuo didesnė tikimybė užsikrėsti ir žmogui“, - kalbėjo J. Šengautas.

Taip pat, pasak veterinaro, yra ligų, kuriomis gali užsikrėsti tik šunys: „Taip pat ekskrementuose gali būti tam tikrų sukelėjų, kurie yra būdingi tik šunims. Nors aišku, mes tokių ligų fiksuojame nedaug, bet gali būti tokia rizika.“

GRYNAS.lt primena, kad balandžio 24 dieną visoje Lietuvoje bus minima Šuns diena. Vilniuje vyks renginiai, skirti šunims ir jų šeimininkams. Akcijos organizatoriai - Lietuvos kinologų draugija ir šunų dresūros mokykla URBAN DOG. Daugiau apie tai informacijos rasite čia.