Pagal Vilniaus miesto taisykles draudžiama vedžioti šunis be pavadžio, tačiau, kaip paaiškėjo, ne visi šunų šeimininkai paiso šio reikalavimo. Tačiau kur kas blogiau, kad savo šunis paleidžia net ir tie, kurie nesugeba jų prisišaukti. O tai, anot dresuotojų, yra pavojinga situacija.

Norėdami patikrinti, ar šeimininkai sugeba prisišaukti savo šunį, į parką profesionali dresuotoja Agnė Jazukevičiūtė atsivedė savo šunį, kurio kompanija turėjo susižavėti kiti šunys. O kai prie jos šuns priartėdavo kiti parke buvę šunys, moteris paprašydavo, kad šeimininkai jį pasikviestų atgal. Tačiau ne visi jų komandas vykdydavo.

Apie tai, kaip turėtų būti vedžiojamas šuo ir kokių priemonių galima imtis norint, kad šuo jaustųsi laisvas, bet tuo pačiu neprarastumėte jo kontrolės, GRYNAS.lt papasakojo URBAN DOG šunų dresūros ir laisvalaikio klubo trenerė Vilma Jazukevičiūtė.

GRYNAS.lt primena, kad balandžio 24 dieną visoje Lietuvoje bus minima Šuns diena. Vilniuje vyks renginiai, skirti šunims ir jų šeimininkams. Akcijos organizatoriai - Lietuvos kinologų draugija ir šunų dresūros mokykla URBAN DOG. Daugiau apie tai informacijos rasite čia.