Renginys, skirtas įvairaus amžiaus ir pomėgių dalyviams, tęsis nuo vidudienio iki pat saulės laidos.
Plukių žydėjimo šventė prasidės bėgimu „Didžiausios Lietuvos sengirės takais”. 12 val. startavę bėgikai įveiks vaizdingą 6 kilometrų ilgio distanciją lietuviškos sengirės ir kalvotų jos apylinkių takais. Bėgime gali dalyvauti visi norintys.

12.30 val. pagrindinėje Dūktų ąžuolyno aikštelėje regioninio parko gamtos gidas Saulius Pupininkas pakvies į 1,5 val. truksiančią ekskursiją. Čia, pačiame didžiausiame ir viename seniausių natūralių ąžuolynų visoje šalyje, išgirsite intriguojančias istorijas apie jo gyventojus. Juk čia, šimtamečių ąžuolų paunksmėje, namus sau randa daugybė rūšių retų ir nykstančių gyvūnų, augalų, grybų ir kerpių rūšių. Pavyzdžiui, ar žinote lyg paukščius čiulbančias varles – raudonpilves kūmutes? Ekskursijos metu gamtos gidas atskleis šią ir kitas senojo ąžuolyno paslaptis, teigiama pranešime spaudai.

14 val. laukinės gyvūnijos mylėtojai bus kviečiami į susitikimą „Gamtos fotografija pagal Čepulį”. Joje visiems žinomas charizmatiškasis ornitologas, gamtos fotografas Marius Čepulis papasakos apie savo veiklos nuotykius ir iššūkius. Kaip padaryti didžiausių gamtos slapukų portretą? Ar lengva apsimesti kelmu arba žolių kupstu, ir kas – gamta jį ar jis gamtą – dažniausiai pergudrauja fotosesijų metu?

15 val. prasidės net dvi edukacinės veiklos – medžių milžinų aukštalipystės pradžiamokslis ir praktinė „laukinio” maisto pažinimo pamoka. Ar tai reiškia, kad visko, kas bus randama kartu su žoliautoja Ieva Šidlaite vaikštant po ąžuolyną, reikės paragauti? Nežinia. Galima pasakyti tik viena – visi norintys tikrai sužinos, ką be šašlykų galima valgyti atsidūrus gamtoje; kurie žolynai valgomi vietoje špinatų, kurie – vietoje šparagų; kas valgomo yra po žeme ir iš ko pasigaminti miltų, ką galima dėti į salotas ir kuo pagardinti mėsos patiekalus.

Tuos, kas norės ekstremalesnių įspūdžių, ekologas ir miškininkystės specialistas Aivaras Jefanovas pakvies į medžių milžinų aukštalipystės pradžiamokslį. Užsiėmimo metu susipažinsite su medžių laipiojimo būdais ir tam skirta įranga, medžių milžinų gyvenimu ir gyvūnija, kuri randa prieglobstį juose. Drąsiausi galės išbandyti virvių trasą – kylant medžių milžinų kamienais aukštyn iki pat viršūnių, bus galima susipažinti su kiekvieno medžio „pasauliu” iš arčiau – pamatyti jų dreves, patyrinėti ten gyvenančią gyvūniją ir, žinoma, pasigrožėti vaizdu iš paukščio skrydžio.

16 val. gamtininkas, operatorius ir režisierius Mindaugas Survila pristatys kuriamą unikalų dokumentinį filmą „Sengirė”. Kūrinys, kuris kino centrų sales turėtų pasiekti 2017 m., leis visuomenei „įžengti” į Lietuvos sengirių glūdumas ir pamatyti ten vis dar glūdinčius stebuklus. M. Survila ne tik papasakos apie šio projekto – jo gyvenimo tikslo – įgyvendinimo nuotykius, bet ir pakvies pažinti gamtos operatoriaus darbą maskuojančioje palapinėje.

16.30 val. prasidės inkilų gaminimo dirbtuvės visai šeimai. Jų metu ornitologas Gintaras Malmiga ne tik padės susikalti inkilą varnėnui, bet ir papasakos, kodėl paukščiai čiulba, su kokiais iššūkiais susiduria perėjimo ir migracijos metu, kaip vilioja partnerius ir kokios gyvenimiškos dramos vyksta šių sparnuočių pasaulyje. Pagamintus inkilus varnėnams (arba didžiosioms miegapelėms) bus galima pasiimti namo (3 eurų suma už medžiagas) arba padovanoti regioniniam parkui.

Renginys baigsis Vytauto V. Landsbergio koncertu ąžuolų apsuptyje. 18 val. ant baltų plukių kilimo rašytojas, režisierius ir bardas padovanos jaukų muzikinį susitikimą. Kaip ir visi kiti šio kūrėjo pasirodymai, koncertas bus jaukus, gyvas ir praturtinantis – visai toks, kokia yra senojo Dūkštų ąžuolyno gamta.

Šventės metu taip pat veiks Neries regioninio parko info-punktas, mini-kavinė po atviru dangumi, vaikų žaidimų aikštelė. Norintys prisidėti prie Dūkštų ąžuolyno išsaugojimo ir čia esančio pažintinio tako priežiūros bus kviečiami įsigyti parko lankytojo bilietą, kainuojantį 1 eurą.