„Aplinkos ministerija ėmėsi visų veiksmų, kad būtų nedelsiant ištaisyti sistemos trūkumai ir „Infostatyba“ veiktų sklandžiai. Nekokybiškas paslaugas suteikusi įmonė turės užtikrinti, kad klaidos būtų ištaisytos. „Infostatybą“ modernizavusiai bendrovei perdavėme visus savivaldybių ir projektuotojų nusiskundimus. Tikimės, kad artimiausiu metu sistemos veikimo problemos bus išspręstos“, - Aplinkos ministerijos pranešime cituojama aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Šiandien modernizuota „Infostatyba“ veikia sklandžiau, gaunama mažiau nusiskundimų. Nors vasarį buvo laikinų nesklandumų, nuotoliniu būdu buvo priimami prašymai ir išduodami dokumentai. Iki šios dienos sistemoje pradėta daugiau kaip 23 tūkstančiai įvairių su statyba susijusių procedūrų, daugiau kaip pusė jų jau užbaigtos. Didžiajai daliai vykdomų procesų teisės aktais nustatyti tam tikri terminai, todėl išduotų dokumentų ar užbaigtų procesų skaičius gerokai mažesnis už pateiktų prašymų, paraiškų ar sistemos vidaus vartotojams sukurtų užduočių skaičių.

Statybą leidžiančių dokumentų (SLD) išdavimo procesas nuo vasario nebuvo sustojęs. Dokumentai, kuriuos išduoti prašymai pateikti iki vasario 1 d., išduodami per senąją sistemą.

Su sistemos kūrėja ir garantinės priežiūros paslaugų teikėja „Asseco Lietuva“ susitarta ir dėl neatlygintino interesantų konsultavimo telefonu, sistemos naudotojų mokymų bei kai kurių naujų paslaugų pirkimo dokumentuose nenumatytų funkcionalumų įdiegimo pagal savivaldybių pageidavimus.

VTPSI, atsižvelgdama į savivaldybių administracijų atstovų, projektus tikrinančių subjektų, projektuotojų dažnai užduodamus klausimus, organizuoja jau trečią mokymų sesiją. A. Vienuolio g. 8 (IV a.), Vilniuje, vyksiančiuose mokymuose atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus pateiks ir dalyvius konsultuos UAB „Asseco Lietuva“ atstovai ir VTPSI specialistai.

Mokymų grafikas:

balandžio 1 d. (pradžia 10 val.) – projektus tikrinančių subjektų atstovams;

balandžio 5 d. (pradžia 10 val.) – savivaldybių administracijų darbuotojams;

balandžio 7 d. (pradžia 14 val.) – projektuotojams.