Stebėti paukščius kvies su specialiais teleskopais

Lietuvos zoologijos sodo lankytojai renginio metu galės susipažinti su pavasario pranašais – paukščiais. Lietuvos ornitologų draugijos specialistas Juozas Miškinis renginio metu kvies paukščius pažinti iš arčiau, juos stebint su profesionalia ornitologų naudojama įranga

„Renginio metu paukščius stebėsime su specialiais žiūronais bei teleskopais. Zoologijos sode gausu ne tik voljeruose esančių plėšriųjų bei egzotinių paukščių, tačiau ąžuolyno parke natūraliai praskrendančių paukščių rūšių. Įdomu stebėti skirtingų paukščių tipų elgesį, kur pastarojo ypatumus geriausiai atskleidžia atšilęs pavasario oras ir bundanti gamta“, – apie renginio metu lankytojų laukiančias atrakcijas pasakojo ornitologijos draugijos atstovas.

Paukščiais besidomintys lankytojai galės patys stebėti voljeruose gyvenančius plėšriuosius paukščius – erelius, palšuosius grifus, pelėdas bei apuokus. Taip pat bus galima dalyvauti ekskursijoje, kurios metu bus pristatomi kiaušinių muliažai, inkubatoriai bei kita laboratorijos įranga, kurią kasdien naudoja zoologijos sodo specialistai.

Norintys prisidėti prie zoologijos sode gyvenančių egzotiškų paukščių – papūgų arų, kakadu ir kitų sparnuočių gerovės, galės dalyvauti dirbtuvėse kartu su zoologijos sodo specialistais, kuriose bus gaminami žaislai šiems gyvūnams.

Kvies degustuoti skirtingų medžių sulą

Vytauto Didžiojo universiteto Kauno Botanikos sodo edukologė Jolanta Šernienė pasakojo, jog renginio metu lankytojai bus kviečiami iš naujo pažinti mus supančius augalus. „Norinčius geriau pažinti bundančią augmeniją, kviesime ne tik stebėti kintančią gamtą, tačiau užuosti ir netgi ragauti tai, ką siūlo pavasarį bundantys medžiai ir žolynai. Renginio metu pasakosime apie zoologijos sode augančius medžius: ąžuolus, liepas, klevus, beržus. Kviesime susipažinti kaip iš beržo medžio leidžiama sula, degustuoti klevų sulą. Lankytojus taip pat kviesime pabandyti pasikvepinti eglės, rozmarino, rožių eteriniais aliejais”, – apie turiningą augalų tema vyksiančią programą pasakojo specialistė.

Renginio lankytojams pavyks išvysti dar neeksponuotas varliagyvių rūšis

Renginio metu lankytojai turės neeilinę galimybę išvysti dar lankytojams ekspozicijoje nematytus egzotiškus varliagyvius, kuriuos specialiai šiam renginiui pristatyti pasiruošė zoologijos sodo specialistai. Lietuvos herpetologų draugijos narė, šaltakraujų gyvūnų skyriaus zoologijos sode vedėja Alma Pikūnienė minėjo, jog smalsiausi lankytojai galės patys išgirsti lietuviškas varles.
Jų balsai padės pažadinti gyvenančius zoologijos sodo prūduose ir dar snaudžiančius varliagyvius.

„Visus, kurie domisi šaltakraujais gyvūnais, kviečiu prisijungti prie šio užsiėmimo apie varliagyvius bei roplius. Jo metu jūs sužinosite, kur bei kaip žiemas leidžia ir kada prabunda mūsų gamtoje gyvenantys šaltakraujai. Tai itin įdomu stebėti, o neretai kai kuriems gyvūnams tenka ir pagelbėti, nes silpnesniems ropliams būna sudėtinga po žiemos miego susirasti maisto bei saugią vietą, kur jie gali atsigauti. Be to, galėsite pamatyti iš labai arti spalvingas, iš įvairių pasaulio kraštų kilusias varles, išgirsti apie jų keistenybes”, – apie roplių ekspedicijų programą pasakojo specialistė.

Ekspedicijų Programa:

13:00 val. Pažadinkime varlę
13:45 val. Pabudink barsuką
14:30 val. Kur žydi augalai?
15:00 val. Pasitiksime paukščius.

Viso renginio metu lankytojai bus kviečiami patys pabandyti palaikyti gyvatę ar nugalėti savo baimę šaltakraujui ropliui. Mažieji lankytojai galės pavaišinti ruonį žuvimi ar stebėti, kaip savo grobį medžioja naujai į zoologijos sodą atvykę liūtų patinėliai. Daugiausiai kantrybės turintys lankytojai turės neeilinę galimybę stebėti zoologijos sodo ąžuolyne gyvenančius paukščius, naudodamiesi profesionaliais ornitologų teleskopais. Renginio dalyviai bandys paklausti barsuko, kada jis apsivers ant kito šono, nubus iš žiemos miego ir atneš į žemę šiltesnius orus.

Data: 2016 m. kovo 20 d., 13 valanda.

Vieta: Lietuvos zoologijos sodas, Radvilėnų pl. 21.

Kaina: 2,90 euro vaikams 4,30 euro suaugusiems (vaikams iki 5 m. – nemokamai)