„Jūrų kiaulytės yra kilusios iš Andų kalnų. O žodis „jūra“ jų pavadinime atsirado todėl, kad šie gyvūnai atkeliavo iš už jūrų marių, ne todėl, kad gyventų vandenyje“, – apie gyvūnų kilmę pasakoja veisėja Jūratė Kasperavičienė.

Vienas labiausiai paplitusių mitų apie jūrų kiaulytes – esą jos yra geros plaukikės. Iš tikrųjų šį gyvūną paleidę į vandenį, galite jo netekti – didelė tikimybė, kad vandens pateks į kvėpavimo takus, plaučius ir gyvūnas neišgyvens.

Smulkios pjuvenos taip pat gali būti kenksmingos šiems gyvūnams. Bet viena dažniausių bėdų, dėl kurių kreipiamasi į veterinarijos kliniką, – netaisyklingos mitybos pasekmės.

„Jūrų kiaulytė – žoliaėdis gyvūnas. Dažniausios šeimininkų daromos klaidos – šėrimas netinkamais produktais. Žmonių vartojamas maistas visiškai netinka jūrų kiaulytėms. Šie gyvūnai turi labai ilgą virškinimo traktą, tad maitinant koncentruotu maistu ar staigiai pakeitus mitybą, pasikeičia natūrali mikroflora ir tai sukelia rimtus susirgimus, galinčius pasibaigti mirtimi“, – aiškina veterinarijos gydytojas Tadas Sabaliauskas.

Anot veterinarijos gydytojo, 70 proc. raciono turėtų sudaryti šienas, 15 proc. – daržovės (agurkai, obuoliai), dar 15 proc. – sausas jūrų kiaulytėms skirtas pašaras.