Penktadienį savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje sėkmingos žūklės nuotraukomis pasidalijo ir Lietuvoje gerai žinomas žvejas, televizijos laidų apie žūklę vedėjas Paulius Korsakas. Jose – žvejo sugauti ešeriai.

Žvejai ant užšalusių ežerų penktadienį lipa įvairiuose Lietuvos regionuose. Štai žvejas Martynas jau išbandė vieno Kėdainių rajone esančio vandens telkinio tvirtumą. Vyras aiškino, kad ledas tvirtas, o laimikių stoka taip pat negali skųstis.

„Jau seniai laukiau ledo, todėl tikrai nenorėjau praleisti progos ir su draugais išvažiavome į žvejybą. Ledas geras – maždaug 7 centimetrai. Visus atlaiko, baimės tikrai nėra. O kibimu taip pat nesiskundžiame. Visi pagavome nemažai ešeriukų. Aišku, jie nedideli, bet vis tiek labai smagu“, - GRYNAS.lt kalbėjo Martynas.

Žvejų netrūksta ir Šiaulių rajone. Ten žvejojantis užkietėjęs žvejys Karolis aiškino, kad ledas dar nėra labai storas, bet, nepaisant to, žmonės vis tiek ant jo lipa.
Žvejys

„Aš turiu lazdą ir pastoviai tikrinu. Prie kranto jis tikrai tvirtas. Bet toliau yra visaip. Atsargiai žvejojant bėdos nebus. Dar neseniai pradėjau žvejoti, tai tik vienas ešerys apystambis yra, bet tikiuosi daugiau. Tik tiek, kad šaltoka. Seniau sėdintys žvejai tikrai turi pagavę stambių ešerių, bet sušalę vyrai. Bet žvejyba yra žvejyba ir šaltis nėra kliūtis“, - dėstė šiaulietis.

O Alytaus rajone ant užšalusio ežero užlipęs Mindaugas prisipažino nesitikėjęs čia pamatyti tiek daug žvejų: „Maniau, kad nieko nebus, kad vienas toks kvailys būsiu. Bet kur tau! Daug žvejų. Tik visi skundžiasi, kad „motylių“ nėra. Tai reikia ieškoti alternatyvų. Bet šiaip smagu. Ešerių jau turiu pagavęs“, - pasakojo žvejas.