GRYNAS.lt nusprendė plačiau aprašyti šią istoriją.

Anot istorinių šaltinių, ant Dubysos tilto nusprendė susitikti dvi maldininkų procesijos ir sukalbėti maldą, tuomet tiltas lūžo, o abi maldininkų grupės su visais kunigais nugarmėjo apačion. Dauguma žmonių atsipirko lengvais sužeidimais, bet kai kurie nukentėjo ir sunkiau: vienas buvo netoli mirties – lūžo krūtinkaulis, kitiems žmonėms lūžo rankos, kojos, žandikauliai.

Vėliau tuometinėje žiniasklaidoje buvo paskelbta, kad tilto sijos ir poliai išties buvo silpni, bet tiltas galbūt būtų atlaikęs ir tą didžiulę minią, susibūrusią klausytis kunigo pamokslo. Bet dalis žmonių vėlavo, o pamatę, kad dvasininkas jau kalba, pasileido bėgte. Todėl tiltas susiūbavo ir lūžo.

Dubysos regioninio parko direktorius Vygantas Kilčauskas GRYNAS.lt sakė, kad ši istorija parko lankytojams yra labai įdomi. Anot jo, Šiluvos atlaidų metu įvykusi istorija nėra plačiai žinoma.

Jis trumpai papasakojo apie šį istorinį įvykį. „Tai buvo nutiestas medinis tiltas Raseiniai-Šiluva, kaip ir šiuo metu yra tiltas, tik tuo metu jis buvo truputėli žemiau ir to laiko žiniasklaida rašė, kad tiltas buvo avarinės būklės, pinigų vis nebūdavo atrandama jo remontui. Kai susirinko didelis būrys maldininkų, šis tiltas įgriuvo. Šis įvykis to meto žiniasklaidos buvo pramintas: katastrofa prie Dubysos. Tačiau šis įvykis tų laikų žiniasklaidoje aprašyta tragikomiškai“, - pasakojo V. Kilčauskas.

Šiuo metu, kai organizuojami pėsčiųjų žygiai parko teritorijoje, įgriuvusio tilto vieta nėra aplenkiama.