„Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ prieš septynerius metus prasidėjo didžiuosiuose miestuose. Šiandien ji išaugusi į gražią tradiciją, apimančią ir mažus miestelius, seniūnijas, eglišakiai dalinami net prie kai kurių kaimo mokyklų. Žmonės puošia savo namus ir saugo gamtą – tai kalėdinė dovana ir miškui, ir visuomenei“, − džiaugėsi generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis.

Atėję pasiimti žaliaskarės šakos, neretai pasipuošusios kankorėžiais, žmonės gavo sielą ir kūną šildančios arbatos – kaip padėką už rūpestį gamta. Miškininkai ragino imti net ne po vieną šaką ir iš jų namuose išradingai kurti kompozicijas.

„Nors negalime pasidžiaugti itin šventišku oru: sniegą pakeitė lietus, tačiau džiugu, kad šventinės nuotaikos apstu. Tai parodo gausiai susirinkęs žmonių būrys – nuo studentų iki senjorų – panorusių savo namus pasipuošti eglės šaka. Vietoj eglutės papuošus jos šakas, galima ir medį išgelbėti, ir džiaugtis gyvos eglės žaluma bei kvapu. Noriu pabrėžti, kad šakos šioje akcijoje atkeliavo iš paruoštų miško kirtimų valksmų ir nė viena eglutė nebuvo nukirsta“, − sakė akcijos globėjas aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Urėdijų darbuotojai pabrėžia, kad eglišakių dalinimas gamtai labai naudingas – nelegalaus miško kirtimo skaičiai mažėja kasmet. Nenukirsta eglutė užauga į didelį ir gražų medį. Įdomu tai, kad iki metro aukščio eglutė užauga tik per šešerius-septynerius metus. Tad augančiomis žaliaskarėmis miškininkai ragina grožėtis gamtoje.

Akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ jau septintus metus vykdo Aplinkos ministerija, Generalinė miškų urėdija ir visos 42 miškų urėdijos.