Prieglaudoje augę šeši šunys ir vienas katinas daugiau ten nebesugrįš. Juos panoro globoti akciją palaikę ir joje dalyvavę alytiškiai. „Mergaitė labai norėjo mažo šunukio. Mums labai patiko šis juodas, mažytis ir priglaudėme“, - sakė Jurgita, kartu su dukra namo grįžusi su naujuoju augintiniu.

Džiaugsmo įsigytu nauju draugu neslėpė ir Mindaugas su Agne. Jie jau kurį laiką svarstė galimybę įsigyti šunį, o išgirdę žinią apie organizuojamą renginį, suskubo savo svajonę įgyvendinti. „Labai norėjome šuns. Juos dažniausiai užmigdo, o mums šunų labai gaila, nusprendėme iš čia geriau pasiimti. O mums nėra skirtumo, ar jis veislinis, mes tik labai norėjome“, - kalbėjo Mindaugas ir Agnė.

Į viešosios įstaigos „Motyvatoriai LT“ kartu su Gyvūnų globėjų asociacija ir Alytaus miesto savivaldybe kvietimą pamestiems augintiniams padovanoti naujus namus atsiliepė nemažas būrys alytiškių. Vieni Gyvūnų globos asociacijai aukojo pinigus, kiti atnešė maisto, kraiko, treti patys namo grįžo ne tuščiomis – su augintiniu.

Juozas Adomaitis, viešosios įstaigos „Motyvatoriai LT“ vadovas, vienas akcijos iniciatorių teigė, kad idėja padėti gyvūnams mintyse kirbėjo jau seniai. Jis pats namuose augina du katinus. Vienas gyvūnas į jo namus atkeliavo tiesiog iš gatvės, kitą Juozas kartu su žmona priglaudė pamatęs skelbimą.

„Mes norėjome paskatinti žmones. Dabar neužtenka pamačius skelbimą socialiniame tinkle tik paspausti patinka, bet reikia prisiimti atsakomybę. Man labai patiko kažkada perskaityta mintis, kad žmogus turi prisiimti atsakomybę už tuos, kuriuos prisijaukino. Tai žmonės turėtų būti jautresni ir paimti globoti gyvūnus. Ir katės, ir šunys, ir kiti gyvūnai reikalauja žmogaus pagalbos ir jų, deja, yra pilnos prieglaudos“, - sakė J. Adomaitis.

Alytiškiai sekmadienį plačiai atvėrė duris pūkuotai širdžiai. Anot J. Adomaičio, žmonės į Alytaus kultūros ir komunikacijos centrą atnešė tiek maisto, kad jo gyvūnams užteks dar ilgam.