Ketvirtadienį sieną su Rusija saugančios VSAT Pagėgių rinktinės kinologai Šakių rajone surengė įprastinius mokymus savo tarnybiniams šunims. Juose dalyvavo 7 kinologai iš rinktinės Sienos kontrolės skyriaus, Specialiosios paskirties, Kudirkos Naumiesčio, Šilgalių ir Rociškių užkardų su savo augintiniais. Keturkojai tobulino įgūdžius, kurių VSAT tarnaujantiems šunims prireikia kone kasdien – vietovės apieškos, pėdsekystės, bendrojo paklusnumo, pažeidėjų sulaikymo.

Popiet į VSAT Pagėgių rinktinės budėtoją kreipėsi Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Jie paprašė pasieniečių kinologų pagalbos ieškant vogto automobilio „BMW X5“ ir vagystę įvykdžiusių įtariamųjų.

Buvo nuspręsta, kad ši paieška gali būti puiki praktinė užduotis tuo metu mokymuose dalyvavusiems VSAT šunims, todėl visa jų septyniukė su savo šeimininkais iškart išvyko į policininkų nurodytą Šakių rajono Lekėčių miestelį.

Po pusvalandžio kinologai čia pradėjo paiešką. Jie su keturkojais sienos sargais bei talkinami policijos pareigūnų apylinkes tikrino beveik 3 valandas, kol pavogtą visureigį aptiko netoli miestelio esančiame miške. Jau buvo pradėję temti.

Keturkojų buvo susekta, kad iš šios vietos yra pasišalinę du asmenys. Šilgalių užkardos kinologas su belgų aviganiu Coco nuo palikto „BMW X5“ sprukusiųjų pėdsakais nusekė apie 300 metrų iki žvyrkelio, kuris eina iki pagrindinio kelio Šakiai – Kaunas.

Buvo patikrinti abu žvyrkelio kelkraščiai, tačiau šuo parodė, kad čia daugiau įtariamųjų pėdsakų nėra. Gali būti, kad jie šioje vietoje įlipo į automobilį. Kol Šilgalių užkardos kinologas su Coco sekė aptiktais pėdsakais, jų kolegos kelių šimtų metrų spinduliu aplink „BMW X5“ atliko vietovės patikrą ieškodami daiktų, turinčių reikšmės nusikaltimui išaiškinti. Nieko įtartino nebuvo rasta.
Surastą „BMW X5“ pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams.