Gyvūnų restorane „Petbar“ viskas apsivers aukštyn kojomis – jo tikraisiais svečiais taps ir patiekalus rinksis šunys ir katės, o jų laukiantys šeimininkai gaus dubenėlį putojančio vyno ir skanėstų, pranešime spaudai informuoja verslininkai.

Restoranas „Petbar“ veiks (Krivių g. 5, Vilnius) nuo 12.30 iki 16 val. Jame – gausus veterinarijos gydytojos Ievos Kirchovaitės sudarytas meniu, beje, atskiras katėms ir šunims, kuris patenkins tiek mėsa, tiek sausu maistu maitinamų lankytojų poreikius. Pageidaujantiems netgi bus pasiūlyta daržovių. Sočiai papietavę restorano svečiai galės patys išsirinkti šunišką ar katinišką desertą.

Restorano „Petbar“ steigėja - restoranų dienos Lietuvoje pradininkė, renginių organizavimo įmonės „Menai Renginiai“ vadovė Erika Purauskytė. Kartu su savo kolektyvu ji jau buvo atidariusi įvairiausių temų restoranus, įvairiais gėrimais praeivius viliojusius ledo barus Vilniuje ir Karklėje. O šį kartą ji nusprendė palepinti gyvūnus.

Visi „Petbar“ mokės tiek, kiek manys verta mokėti už vaišes, surinkti pinigai bus skirti gyvūnų globos organizacijai „Rainiukas“. Taip puikius šeimininkus turintys keturkojai „prisidės“ prie gyvūnų, kuriems ne taip pasisekė, gerovės.

„Šiuo restoranu norime pakviesti žmones išlaisvinti savo kūrybingumą ir paskatinti prisidėti prie visame pasaulyje vykstančios Restoranų dienos - atidaryti savo restoraną, kokia tik sugalvoja tema”, – kviečia savo restoraną vienai dienai atsidaryti E. Purauskytė.

E. Purauskytė ir garsi menininkė Jolita Vaitkutė prisidėti prie šio renginio pakvietė originaliu ir šmaikščiu filmuku apie restoraną skirtą vištoms, kuriame vištos sulesa iš duonos trupinių sukurtą Vladimiro Putino portretą.

„Atidarę simbolinį restoraną vištoms norėjome parodyti, kad Restoranų diena – tai puiki proga realizuoti savo net ir keisčiausias idėjas, maisto fantazijas, išlaisvinti savo kūrybiškumą, o svarbiausia – gerai praleisti laiką kartu su draugais mėgaujantis puikiu maistu. Juk tam pirmiausiai Restoranų diena ir skirta“, – sako E. Purauskytė.

Šeštadienį Lietuvoje atsidarys 5 vienos dienos restoranai. Vilniuje be „Petbar“, veiks dar du. Restoranas „Ant pylimo“ (Pylimo g.) lankytojus stebins improvizuotais lietuviškais patiekalais: užkepėlėmis su silke, burokėliais ir lašiniais, spalvota šaltiena ir bulvių plokštainiu. Restoranas „ArmyDay“ (Šventaragio g. 2) kvies paskanauti ypatingosios kareiviškos grikių košės ir čiobrelių arbatos. Šio restorano lankytojai ne tik skaniai papietaus, bet ir padarys gerą darbą – parems socialinę saugumo akciją „Būk matomas“.

Kauniečiai kviečiami užsukti į restoraną „Alaus skonis“ (PC „Prisma“, Jonavos g. 60), kur bus galima įsigyti maisto išsinešimui: įvairių sūrių krepšelių, kepenų pašteto su pastarnokų gabaliukais, moliūgų sriubos, pagardintos riešutais ir skrudinta šonine, kreoliško gumbo ir puikių desertų.

Neabejingus menui turėtų sudominti Meno restoranas (Savanorių pr. 166), įsikursiantis šiuolaikinio meno galerijoje. Čia ne tik išgersite puikios kavos, paragausite galerijos savininkų kepto pyrago, bet ir apžiūrėsite naujausią tarptautinę šiuolaikinio stiklo meno parodą.

Visus Lietuvoje atidarytus vienos dienos restoranus galima rasti Restoranų dienos internetiniame puslapyje.