Ponas Jerzis nieko nelaukdamas pincetu sugriebė neprašytą svečią ir įmetė jį į stiklainį, o tada iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai, pamatę skorpioną, pareiškė, jog jo paimti negali ir pasiūlė kreiptis į zoologijos parduotuvę, o patys, palinkėję šeimininkui geros nakties, išėjo. Laimei, miesto policininkai ne juokais išsigandusiam šeimininkui davė keleto zoologijos parduotuvių adresų.

Šį įvykį patvirtino ir Krokuvos miesto policijos budintis karininkas. Pasak jo, skorpioną galima buvo užmušti vietoje, tačiau ketinta išsiaiškinti, ar šis bananinis skorpionas pavojingas žmogaus gyvybei, nes tokiu atveju parduotuvių savininkai turi žymiai atidžiau apžiūrėti parduodamas prekes.

Tuo tarpu ponas Jerzis, stiklainyje nufotografavęs skorpioną, jo nuotrauką parodė šios srities specialistui Jackui Szubertui. Jo nuomone, tai populiariausias Europoje skorpionų rūšies atstovas Euskorpius. Dažniausiai jį galima sutikti šiltesnėse Europos ir Rytų Azijos šalyse, pradedant Ispanija ir baigiant Rusija. Tačiau tai išskirtinai ramūs gyvūnai, neskubantys pasinaudoti savo nuodais, kurie yra gana švelnūs. Pasak specialisto, iki šiol neužregistruota nei vieno atvejo, kai po šio skorpiono įkandimo žmogaus gyvybei kiltų pavojus. Toje vietoje tik parausta oda ir atsiranda niežulys.