Netikėtas vizitas

Kauno miesto vadovai artimiausiu metu žada peržiūrėti sutartį su gyvūnų gaudymo ir paėmimo iš gyventojų paslaugas teikiančia įmone „Nuaras“ ir spręs, ar jos teikiamų paslaugų kokybė atitinka keliamus reikalavimus.

„Pradėjus giliau domėtis paslaugomis, kurias savivaldybės užsakymu teikia „Nuaras” ir su tais pačiais savininkais susijęs „Gyvūnų registravimo centras”, iškilo daugybė klausimų, į kuriuos atsakymų kol kas neturime. Atsakyti į šiuos klausimus mums padės šiandien pradėtas tyrimas. Jau dabar matosi, kad anksčiau nebuvo jokios kontrolės, kaip „Nuaras” vykdo sutarties sąlygas ir kokios kokybės paslaugas teikia. Jeigu įtarimai pasitvirtins ir surasime rimtų pažeidimų, jie taps paskata nutraukti visas turimas sutartis. Žinoma, informaciją apie rimtus pažeidimus perduosime teisėsaugos institucijoms”, - teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Kauno miesto savivaldybė per 2013 ir 2014 metus „Nuarui“ ir „Gyvūnų registravimo centrui“ už paslaugas sumokėjo daugiau nei 135 tūkst. eurų.

Gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ atlieka nugaišusių ar po eutanazijos bešeimininkių bepriežiūrių ir laukinių gyvūnų pristatymo į utilizacimo įmonę, gyvūnų paėmimo iš namų, gyvūnų karantinavimo, laikymo, eutanazijos ir kritusių, viešose vietose partrenktų gyvūnų (lavonų) surinkimo paslaugas. Sutartis su šia įmone galioja iki kitų metų balandžio mėnesio.

Keturkojis nugaišo

Į DELFI redakciją praėjusio sekmadienio vakarą kreipėsi gyvūnų globos organizacija VšĮ „Penkta koja“, kuri pranešė apie neeilinį įvykį. Kai jos atstovai atvyko padėti gatvėje partrenktam šuniui, staiga pasirodė „Nuaro" darbuotojas ir be gailesčio nusitempė į automobilį sužalotą šunį. Su žurnalistais susisiekusi Sandra Štabokaitė informavo, kad viskas prasidėjo nuo pagalbos prašančio vairuotojo skambučio.

„Norime pranešti apie įvykį, kuriame ką tik sudalyvavome. Gavom vėlyvą skambutį apie partrenktą šunį. Paskambino žmogus, kuriam tas šuo staigiai išbėgo į kelią. Sąžiningai išsikvietė policiją bei perskambino visoms gyvūnų globos organizacijoms. Išskubėjom į vietą, apžiūrėjom šunį, jo būklę ir nuėjom į mašiną pasiimti daiktų, reikalingų saugiam šuns įkėlimui į mašiną“, - tuomet dėstė organizacijos atstovė.

Kaip tik tada, anot jos, įvyko nemalonus incidentas.

„Staiga atlėkė kitas automobilis su „Nuaro" darbuotoju, kuris apšaukė mus, kad tai ne mūsų reikalas, užsidėjo kilpą (speciali lazda gaudyt, laikyt šunims), nuvilko iki mašinos šunį, kuris klykė iš skausmo, ir grubiai įsidėjo į mašiną bei staigiai pasišalino iš vietos“, - informavo S. Štabokaitė.

2015 09 06 Nuaras

Anot jos, atvykęs vyras aiškino, kad būtent „Nuarui" priklauso padėti kelyje sužeistiems gyvūnams. Kitų organizacijų atstovai esą prie nelaimės ištiktų gyvūnų negali artintis. Beje, vėliau šis keturkojis nugaišo.