Kaip teigia organizacijos darbuotojai, nevalyva moteris gyvena Vilniaus rajone, Liepų alėjoje, 67 name.

„Tai, ką išvydome, šokiravo. Žinoma, nesitikėjome nieko gero, kai išgirdome, kad Liepų alėjoje gyvenanti moteris savo bute uždariusi laiko apie 20 kačių. Mums pasakė, kad ten baisu. Kad bus taip baisu net nesapnavome. Pakraupome. Ten lokalus sąvartynas, baisus infekcijos židinys. Buvome priversti klampoti per šiukšlių krūvas, galvomis beveik siekdami lubas”, - teigiama išplatintame pranešime.

Organizacijos atstovai teigė bute pastebėję labai daug gyvių, kurie gali platinti pavojingas ligas: „Sunku nusakyti tvyrančią smarvę, parazitų kiekį – blusos, kirminai. Blusos šokinėjo ant rankų ir kojų. Visame šiame smarvės ir pūvančių šiukšlių tvaike slėpėsi išsekusios, vien parazitais apkibusios gyvybės – apie 20 katinukų.”

O galiausiai buvo surasta ir kačių lavonėlių. „Šie vargšai aklinai uždaryti kažkaip bandė išgyventi. Tik pradarius duris išgirdome širdį veriantį klyksmą – agonijoje kankinosi mažas katinėlis. Kiek lavoniukų guli po šiukšlių kalnais, sunku pasakyti”, - dėstė „Beblobio“ atstovai.

Iš viso išgelbėta 12 kačių. Visi jie išgabenti į prieglaudą. „Šiuo metu prieglaudoje nėra nei vienos laisvos vietelės, o tame košmare dar liko maždaug 9 katinukai“, - informuojama pranešime.

„Kaip tokiomis antisanitarinėmis sąlygomis galėjo gyventi ir išgyventi žmonės? Šis tvyrančios nepakeliamos smarvės ir infekcijos židinys nuodijo tiek gyvūnus, tiek žmones. Visos šios šiukšlės galėjo bet kada užsidegti. Jeigu ne šios vargšės katės paliktos bute, paverstame sąvartynu, būtų užsiveisusios žiurkės, kurios iš infekcijos židinio būtų išnešiojusios ligas po visą daugiabutį namą”, - aiškino gyvūnus išgelbėję žmonės.

Jų teigimu, išgelbėti katinukai globojami prieglaudoje, esančioje Skydo g. 44A (Naujoji Vilnia). Dalis kačių gydomos veterinarijos klinikoje, esančioje Filaretų g. 35, Vilniuje.