Kaip teigiama savivaldybės pranešime spaudai, dėžutės įrengtos Karolio Dineikos sveikatingumo, Vijūnėlės ir Gydyklų parkuose. Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė tikisi, kad gyvūnų augintojai bus supratingi.

„Druskininkų savivaldybei labai svarbus kurorto įvaizdis puoselėjant miesto parkus, gėlynus, poilsio vietas, skverus, gyvenamųjų namų kvartalus, mokyklų ir darželių prieigas, vaikų žaidimo aikšteles, vejas, stadionus. Įgyvendinę šią ekologinę-edukacinę priemonę, kuri atitinka visus Europos standartus, numatėme įrengti dėžutes ir kitose kurorto vietose. Labai tikimės, kad gyvūnų mylėtojai naudosis šiomis dėžutėmis ir taip prisidės prie Druskininkų gamtos puoselėjimo ir išsaugojimo“, – sakė V. Jurgelevičienė.

Dažnai daugelis šunų šeimininkų gėdijasi rinkti savo augintinio ekskrementus arba jiems tai nemalonu, tačiau tai yra neatsiejama atsakingo auginimo dalis. Vedžiodamas gyvūną savininkas kieme, parke ar bet kurioje kitoje viešoje vietoje privalo turėti reikiamas priemones (maišelius, semtuvėlius ar kt.) ekskrementams surinkti. Ekskrementai ne tik gadina estetinį vaizdą, bet ir teršia gamtą.

Druskininkuose atsirado dėžutės, skirtos šunų ekskrementams