Ketūnų kaime gyvenantis ūkininkas netoli namų, už poros kilometrų, jau dešimtmetį ganykloje laiko daugiau nei pusantro šimto avių. Praėjusią savaitę vyras ganykloje rado tris negyvas avis, tačiau niekur nesikreipė. Pirmadienio rytą darbininkas pranešė, jog rado dar penkias vilkų papjautas avis.

Negyvas avis jau buvo apspitę paukščiai, viena jų buvo nuvilkta į netoliese esantį kanalą.

Ūkininkas kreipėsi į Šiaulių rajono savivaldybės nuolatinę komisiją medžiojamųjų gyvūnų padarytai žalai apskaičiuoti. Ši šiandien užfiksavo faktą, svers avis ir skaičiuos patirtus nuostolius. Avis iki metų traktuojama kaip ėriukas ir žala yra žymiai didesnė.

Šiaulių rajono savivaldybė turi fondą, iš kurio mokama ūkininkams, nukentėjusiems nuo laukinių gyvūnų – šernų niokojamų pasėlių ir pan. Iš jo ūkininkui bus padengti nuostoliai.

Pasak specialistų, tai bus pirmasis atvejis rajone, kai žalą padarė vilkai.

Darbininkas, radęs avis, spėja, kad pievoje pasidarbuoti galėjo 2-3 vilkai, nes jei jų būtų daugiau, būtų išpjauta daugiau avių.

Aplinkinių kaimų gyventojai jau buvo įspėję ūkininką, kad pastebėjo vilkų, tačiau pats ūkininkas niekada nuo jų nebuvo nukentėjęs. Ūkininkas kreipėsi į žiniasklaidą, taip norėdamas įspėti kitus rajono galvijų augintojus. Taip pat ketina prašyti medžiotojų pagalbos – šūviais į orą atbaidyti netoliese gyvenančius vilkus. Vasaros pabaigoje ir rudenį vilkai moko savo paūgėjusius jauniklius medžioti, todėl tokių išpuolių gali pasitaikyti ir daugiau.

Savo avis Šiaulių rajono gyventojas planuoja perkelti arčiau namų.

Pirminiais duomenimis, vienos avies kaina gali būti apie 200 eurų.