Daugiausia pažeidimų nustatyta prie Platelių ežero. Pažeidėjai buvo įspėti arba informacija apie pažeidimus perduota policijai. Dažniausiai poilsiautojai per arti vandens ar kitose neleistinose vietose buvo pasistatę automobilius, kai kurie stovyklavo tam neskirtose vietose, buvo rasta ir neteisėtai įrengtų laužaviečių pakrantės apsaugos juostoje, nemažai šiukšlių.

Direkcija primena stovyklaviečių, poilsiaviečių savininkams ir prižiūrėtojams, kad turi būti laikomasi pakrantės apsaugos juostos nuostatų: negali būti įrengtų laužaviečių, autotransporto priemonės negali būti statomos arčiau kaip 25 metrai nuo vandens telkinio kranto ir kt.

Žemaitijos nacionalinis parkas paaiškina, kaip teisingai stovyklauti jo teritorijoje:

nepalikite šiukšlių gamtoje – pasiimkite jas, rūšiuokite ir išmeskite šiukšlių konteineriuose;

nestatykite automobilių, motociklų arčiau kaip 25 metrai nuo vandens telkinio kranto ar ant vejos;

stovyklaukite tik stovyklavietėse;

laužus kurkite tik įrengtose laužavietėse stovyklavietėse ar poilsiavietėse;

plaukiokite tik nesavaeige plaukiojimo priemone – burine jachta, baidare, kanoja, vandens dviračiu, irkline valtimi, gumine valtimi, kajaku, katamaranu, elektros variklį turinčia plaukiojimo priemone;

žvejokite ir vėžiaukime tik turėdami žvejo mėgėjo bilietą;

prisiriškite šunis, nemaudykite jų paplūdimiuose ar kitose viešose vietose;

tylos valandos - nuo 22.00 iki 6.00. Kitu paros laiku taip pat netriukšmaukite, garsiai neleiskite muzikos, nenaudokite garsinių fejerverkų ar kitaip netrukdykite kitų lankytojų ar vietos gyventojų poilsio;

nežalokite augalijos, gyvūnijos, negadinkite kultūros vertybių, rekreacinių įrenginių, ženklų ir kt.

Daugiau informacijos apie elgesį nacionaliniame parke, lankymosi taisykles galima sužinoti Žemaitijos nacionalinio parko direkcijoje (Didžioji g. 10, Plateliai), lankytojų centre (Didžioji g. 8, Plateliai), internete www.zemaitijosnp.lt, informacijos stenduose nacionaliniame parke.