Ankstyvą rytą ne vieną pro centrinį parką į darbą keliaujantį ar tiesiog čia šunį vedžiojantį šiaulietį kiek suglumino neįprastas vaizdas – prie pat neveikiančio Velnio rato stovinčios dvi palapinės, dviračiai, turistų manta, o viduje – akivaizdžiai kažkas saldžiai miega.

Nusikaltimais ir čia besišlaistančiais ekshibicionistais pagarsėjusiame parke dalis šiauliečių sutemus nedrįsta net kojos kelti, o turistai čia kuo ramiausiai praleido visą naktį. Žurnalistams teko kiek pavargti, kol, kaip paaiškėjo, svečiai iš Prancūzijos, pagaliau nubudo iš gilaus miego. Sužinoję, kad pasirinko ne pačią tinkamiausią vietą nakvynei, turistai nė kiek nesusirūpino – jiems parkas pavojingas neatrodo.

Iš Prancūzijos į Šiaulius atvykę jaunuoliai daugiau atvirauti, kur keliauja, nepanoro, nes tik ką atsibudę iš saldžių sapnų nebuvo nusiteikę bendrauti. Tiesa, prie palapinių stovėjo profesionalūs kalnų dviračiai, kuriais jaunuoliai turbūt ir keliauja. Jei informacija apie naktinio Šiaulių miesto parko pavojus užsieniečiams ir nesukėlė susirūpinimo savo saugumu, tai televizijos susidomėjimas šiek tiek sujaudino.

Į klausimą, kaip reikėtų elgtis išvydus stovyklautojus neįprastoje miesto vietoje, negalėjo tiksliai atsakyti nei policijos pareigūnai, nei savivaldybės atstovai, nes toks atvejis pasitaikė pirmą kartą. Esą jei turistai netriukšmauja ir nekelia grėsmės kitų saugumui, policija nesikiša. O miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir civilinės saugos skyriaus specialistai sako, kad stovyklauti parke draudžiama, tačiau bauda už tokį nusižengimą juokingai maža – tik 2 eurai.

Nors Šiaulių parkuose ir neįprasta matyti stovyklaujančius ir palapinėse miegančius turistus, tačiau Europos valstybėse tai labai populiarus nakvynės būdas, ypač tarp jaunimo.