15
Kitas

Maršrutas aplink Trakus ir Platelių ežerą

Žaliojo Vilniaus maršrutas ir Neries regioninio parko trasa

Vilniečiams, ko gero, šis maršrutas bus gerai žinomas, tačiau atvykstantiems iš kitų miestų ši trasa gali būti puikus būdas iš arčiau susipažinti su senamiesčio širdimi ir išmėginti tikrai aukštos kokybės dviračių taką.

Maršrutą siūloma pradėti Vilniaus širdyje – Katedros aikštėje - ir, žinoma, bent trumpam užsukti į Vilniaus arkikatedrą-baziliką (1). Toliau siūloma judėti link Gedimino kalno (2) ir šiek tiek pamankštinti kojas į jį įkopiant. Jei vieno pasivaikščiojimo nepakaks, siūloma įlipti ir į Trijų kryžių kalną (3). Toliau galimi du variantai: arba judėti pilies gatve link Rotušės ir ten apsukus ratą iš Vokiečių g. patekti į Vilniaus g. vėl įsukti į Gedimino prospektą.
Vilniaus trasa/ Valstybinio turizmo departamento iliustr.
Arba galima iškart nuo Katedros aikštės sukti link Mindaugo tilto ir jį pervažiavus patekti į dviračių taką, kuris vinguriuoja link Santariškių žiedo. Toliau kelionę siūloma tęsti dar 5 km trasa asfaltuotu dviračių taku link Žaliųjų ežerų. Pakeliui galima apžiūrėti Verkių rūmus (5), apsidairyti ant kalno skardžio įrengtoje apžvalgos aikštelėje (6). Nuo Verkių rūmų kelionę galima tęsti miško keliais. Užkilus ant kalvos atsivers puikus vaizdas į Aso ežerą. Pervažiavę liepų giraitę pasieksite Balsio ežerą. Na o jau čia galima įsikurti ilgesniam laikui ir kaip reikiant pailsinti kojas, atsigaivinti ežero vandenyje.
Neries regioninio parko trasa/ VTD iliustr.

Gyvenantiems Vilniuje ir norintiems ištrūkti į gamtą siūlomas puikus maršrutas dviračiais miško takeliais Neries regioniniame parke. Pasiekti šią vietą itin lengva – vos pusvalandis kelio nuo Vilniaus automobiliu ir jūs jau pasirengęs mėgautis puikiomis gamtos panoramomis.

Siūlomame dviračių maršrute bus vos kelios asfaltuotos kelio atkarpos, tačiau puikūs pušynų ir upių skardžių vaizdai atpirks visus nepatogumus keliaujant nelygiais, vinguriuotais miško takeliais. Išvyką dviračiais reikėtų planuoti bent pusdieniui, iš viso maršrutas driekiasi 23 kilometrus. Taigi bus ir puikus sportas, ir pramoga. Norint atsikvėpti bei pailsėti problemų nekils. Įrengtos net devynios atokvėpio vietos bei viena stovyklavietė prie Bražuolės upelio.

Keliaujant dviračiu siūloma stabtelti ties šiais objektais: Kražlių pilkapynu (1), šalia bus ir keista pušis lyg su paukščio lizdu viršūnėje - „raganos šluota“ (2), Pinyklos mitologiniu šaltiniu (3), Ausutiškių regykla (4), Verkšionių „Užkeikta veselia“ (5). Kaip pasakoja legenda, pastarojoje vietoje amžiams sustingo vestuvių svita ir dabar iš vandens kyšo dideli akmenys. Atmynus iki Panerių kaimo siūloma apžiūrėti čia esantį dvarelį (6). Dar kiek tolėliau bus Panerių miško regykla (7), turinti apžvalgos bokštą, iš kurio atsiveria įspūdinga Neries slėnio panorama.

15
Kitas

Maršrutas aplink Trakus ir Platelių ežerą