Fingalo ola, Škotija (Fingal’s Cave)

Vietiniai jį vadina „Melodijų urvu”. Ši didžiausia vietos įžymybė, kurioje apsilankė net Didžiosios Britanijos karalienė Viktorija, yra negyvenamoje Škotijos saloje Staffa. Dėl išlenktos viršutinės dalies ir tobulo bangų mūšos aido šis urvas primena katedrą. Taisyklingi šešiakampės formos stulpai tik sustiprina šį ne vieną menininką įkvėpusį efektą. 69 metrų ilgio ir tokio pat pločio urvą prieš milijonus metų išgraužė sūrus vanduo, o šešiakampes kolonas suformavo nuo šalto vandens atvėsusi lava.
Fingalo ola, Škotija

Babelė, Rumunija (Babele)

Babelė, reiškianti „senutė”, yra vadinama vietovė, esanti Bučedžio kalnų plynaukštėje, Rumunijoje. Tai viena populiariausių turistinių vietų šalyje, o jos pavadinimas kilęs dėl įvairių grybų formos uolienų, išsibarsčiusių po visą supančią aplinką. Grybų formos uolienos susiformavo dėl vėjo erozijos. Kaip bebūtų, tiek daug geologinių formų vienoje vietoje sunku rasti.
Babelė, Rumunija

Bangos uola, Arizona, JAV (The Wave)

Bangos uolos yra smiltainio uolų formacija. Tai galima surasti netoli Arizonos ir Kolorado sienos. Susiformavusi Jūros periodo metu (prieš 190 milijonų metų) ir stebinanti savo neįtikėtina spalva bei banguota forma, ji traukia gausybę fotografų bei turistų. Visgi norint išvysti gražiausius vaizdus reikia pasiruošti sudėtingam žygiui.
Bangos uola, Arizona

Sacharos akis, Mauritanija

Šią žiedinę hipnotizuojančią geologinę formaciją galima rasti Mauritanijos vakaruose esančioje dykumoje. Olandų astronautas Andrė Kuiperis nufotografavo šią formaciją iš tarptautinės kosminės stoties. Nors niekas tiksliai negali pasakyti, kaip ji atsirado, yra kelios hipotezės. Pirmoji teigia, kad tai dėl asteroido poveikio susidariusi struktūra. Neradus tam įrodymų iškelta antroji hipotezė, kad tai labai simetriškas geologinis kupolas.
Sacharos akis, Mauritanija

Velnio bokštas, Vajomingas, JAV (The Devils Tower, Wyoming)

Tai pirmasis Jungtinių Amerikos Valstijų nacionalinis paminklas, kuris buvo paskelbtas 1906 metais tuometinio prezidento Teodoro Ruzvelto. Jis susiformavo dėl vulkaninės lavos, išsiveržusios pro uolienas. Savo pavadinimą Velnio bokštas gavo 1875 metais, kuomet ekspedicijos metu pulkininko Ričardo Irvingo Dodžo vertėjas neteisingai išvertė pavadinimą „Blogojo dievo bokštas”.
Velnio bokštas, Vajomingas

Šokolado kalvos, Filipinai (Chocolate hills)

Šokolado kalvos - tai geologinė formacija Boholo provincijoje, Filipinuose. Tokių į šokoladinius saldainius panašių kalvų yra bent 1260 ir visos jos išsidėsčiusios 50 kvadratinių kilometrų plote. Nors vasarą jie padengti žole ir ne tokie panašūs į saldainiukus, atėjus sausajam sezonui jie tampa rudi. Taip nutinka dėl išsausėjusios žolės.
Šokolado kalvos, Filipinai

Moeraki rieduliai, Naujoji Zelandija (Moreaki Boulders)

Šie neįprastai dideli rieduliai lyg palikti kamuoliukai guli Naujosios Zelandijos pakrantėje. Jų kilmė buvo daugelių maorių legendų objektas. Daugelis geologų netgi juokavo, jog tai gigantų, žaidusių paplūdimyje, palikti rutuliukai. Tačiau kalbant moksliškai tai yra paprastas pakrantės erozijos rezultatas.
Moeraki rieduliai, Naujoji Zelandija