Konkurso metu dalyviai stengėsi kuo daugiau vaikščioti pėsčiomis ir taip prisidėjo prie aplinkos išsaugojimo. Jie sako, kad į aplinką teršiančius automobilius stengsis kuo rečiau sėsti ir pasibaigus varžyboms.

Švedijos ambasadorė Cecilia Ruthström-Ruin džiaugėsi, kad iniciatyva sulaukė didelio susidomėjimo. Ji mano, kad tai prisidės prie to, kad žmonės pradės daugiau vaikščioti pėsčiomis ir taip bus prisidėta prie aplinkos išsaugojimo.

„Vaikščiojimas yra labai populiarus Švedijoje. Tokios rungtynės reikalauja komandų susidarymo ir taip sutvirtinami tarpusavio ryšiai, o svarbiausia - toks laisvalaikio leidimo būdas yra naudingas sveikatai. Žmonės Vakarų šalyse turėtų susimąstyti - dauguma jų juda labai mažai, sėdi biurių kabinetuose, o kaip žinome, juk tai yra vienas pagrindinių veiksnių, kenkiančių šiuolaikinio žmogaus sveikatai. Kitas aspektas - gamtos tarša. Jeigu daugiau vaikščiotume, oras nebūtų taip smarkiai užterštas transporto priemonių išmetamosiomis dujomis. Be abejo, kiekvienas žmogus turėtų suprasti, kad vaikščiodamas padeda ne vien gamtai, bet ir pats sau. Pagrindinis šio renginio tikslas - smagiai praleisti laiką, mesti iššūkį sau bei kitiems, atkreipiant visuomenės dėmesį į vaikščiojimo svarbą. Gali būti, kad kitą kartą tokio renginio metu jau reikės ne vaikščioti, o važiuoti dviračiais”, – sakė Švedijos ambasadorė.

Laimėtojų paskelbimo ceremonijoje taip pat dalyvavo ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, atstovavęs sostinės savivaldybės komandą. Jis teigė, kad tokia iniciatyva yra labai smagi ir naudinga: „Jeigu gerą dalyką galima suderinti su smagiomis emocijomis, tai yra tiesiog puiku. Ši šventė man patiko dėl žingsnių matavimo. Tuomet iš karto matai, ar pasiekei savo norimą rezultatą. Svarbiausia padaryti išvadas ir neužmiršti, kad reikia vaikščioti. Kartais žmogus galvoja, kad jis daug juda, bet pamatavus savo kasdienes nuėjimo distancijas, suprastume, kad judame per mažai. Nebūtina kasdien vaikščioti į sporto klubą, kad būtum sveikas. Net paprastas vaikščiojimas gali pagerinti žmogaus savijautą ir sveikatą. “

Laimėtojai nustatyti susumavus visų penkių savaičių rezultatus. Specialios programėlės, įdiegtos į mobiliuosius telefonus, suskaičiuodavo visus per dieną žengtus žingsnius. Sudėjus savaitės rodmenis būdavo išrenkamas savaitės laimėtojas, o susumavus viso laikotarpio komandų pasiekimus išrinkta daugiausiai vaikštanti komanda.

Varžybų nugalėtoja tapo Kanados ambasados komanda „Happy feet“. Antrąją vietą užėmė Jungtinių Valstijų ambasados komanda „Red Hot Chili Steppers“, trečiąją - suomių ambasados atstovai, savo komandą pavadinę „Finish Autumn“.

Visi dalyviai apdovanoti diplomais ir gėlėmis, o po ceremonijos laukė sveikų užkandžių stalas.

GRYNAS.lt kalbino kiekvienos savaitės žingsniuotojus nugalėtojus, kviečiame prisiminti šiuos interviu: