Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento aplinkosaugininkai susivienijo prieš brakonierius ir vykdė bendrą reidą, didžiausią dėmesį skirdami Nemuno upei ir jos intakams. Reide dalyvavo Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos, Alytaus miesto, Alytaus rajono, Varėnos rajono, Lazdijų rajono, Prienų ir Druskininkų agentūrų pareigūnai.

Susivienijusios aplinkosaugininkų pajėgos patikrino 42 žvejus, tačiau pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles žvejojo ne visi. Pil. M. D. ir M. T. Nemuno upėje žvejojo neturėdami mėgėjų žvejybos leidimų, turėjo neteisėtai sugavę vieną karpį. Piliečiams teks sumokėti baudas nuo 7 iki 57 eurų už neteisėtai sugautą karpį atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 65 eurus.

Peršėkės upėje, kuri įteka į Nemuną ties Balbieriškiu, sulaikyti du asmenys, kurie žvejojo naudodami tinklinį ne mėgėjų žvejybos įrankį, kitaip dar vadinamą „padripka“. Pažeidėjai žuvų sugauti nespėjo, todėl žala žuvų ištekliams nepadaryta. Pil. K. A. ir R. S. - tikri savo amato meistrai ir už tokį pažeidimą ne kartą bausti. Už neteisėtą žvejybą „padripkininkams“ teks atsisveikinti su žvejybos įrankiu bei sumokėti baudas nuo 115 iki 289 eurų.