Anse Source d’Argent, Seišelių salos

Galima sakyti, tai vienas iš labiausiai fotografų pamėgtų paplūdimių. Ir tam yra puiki priežastis. Salos pakrantė sekli bei nuo vandenyno apsaugota koralų rifu, tad maudytis beveik visus metus šviečiant saulei yra tikras malonumas. Tačiau patį didžiausią įspūdį palieka pakrantėje stūksantys granito rieduliai. Jie ne tik neįprasti akiai, bet ir įspūdingo dydžio, tad dauguma keliautojų bei fotografų negali nustoti žavėtis šiuo gamtos sukurtu rojaus kampeliu.
Ance Source d’Argent, Seišelių salos

Sidari, Graikija

Ne taip toli nuo mūsų, Graikijoje, nusidriekęs Sidari paplūdimys. Šis paplūdimys, pasižymintis išskirtinėmis formomis, sujungia jūrą ir uolas į neįtikėtiną derinį. Mums įprasta gulėti smėlio paplūdimyje. O kas jeigu gulėtumėt ant uolos krašto? Būtent tuo žavus šis vasariškas kampelis. Žmonės įsitaisę ne tik paplūdimyje, bet ir ant uolos atbrailų, nes dėl išskirtinių uolų susiformavimo aplinkybių jos tapo gana nuožulnios, tad patogios poilsiautojams. Įdomus faktas tas, kad ši vieta praminta meilės kanalu. Legenda pasakoja, kad jei du vienas kitą mylintys žmonės kartu išsimaudo, tai jie kartu gyvena ligai ir laimingai.
Sidari, Graikija

Red Beach (Raudonasis paplūdimys), Graikija

Dar vienas iš įspūdingiausių pasaulio paplūdimių yra įsikūręs saulėtoje Graikijoje. Nors Santorini sala nepasižymi žavingais paplūdimiais, bet šis yra toks išskirtinis, kad niekas nelieka nusivylęs. Raudonos spalvos bei jūros derinys nustebina kiekvieną atvykstantį, bet patekti į šį paplūdimį nėra taip lengva, nes tenka plaukti valtimi arba keliauti kalnų keliuku. Visgi visi pasiryžę apsilankyti nelieka abejingi, tad tikrai verta.
Red Beach (Raudonasis paplūdimys), Graikija

Pink Sand Beach, Bahamai

Kitas savo spalva stebinantis paplūdimys nusidriekęs daugiau nei kilometrą vienos iš Bahamų salų pakrantėje. Savo išskirtinę spalvą gauna dėl mažų koralų gabaliukų, kriauklyčių bei kalcio karbonato medžiagų. Jis puikiai tiks tiems, kurie nori atitrūkti ir mėgautis saule ten, kur mažai žmonių ir triukšmo. Bahamuose esantis rausvasis paplūdimys pats garsiausias, tačiau panašios spalvos paplūdimių galima rasti ir Australijos pakrantėse ar Ramiojo vandenyno salose.
Pink Sand Beach, Bahamai

Whitehaven, Australija

Tai 7 km ilgio vienas iš švariausių paplūdimių pasaulyje. Smėlis čia susidaro iš 98 proc. Silicio dioksido, tad jis yra bene baltas. Būtent šis švaros ir šviesos derinys sukuria kvapą užgniaužiantį grožį ir atotrūkį nuo kasdieninio miesto gyvenimo.
Whitehaven, Australija

Waikiki Beach, Havajai

Vieni iš dažniausiai svajonių kelionės kryptimi laikomi Havajai pasižymi ne tik turistų kiekiu, bet ir savo gamtos grožiu. Vienas iš stebuklų Waikiki paplūdimys, kuris nors ir trumpas ir dažniausiai pilnas salose atostogaujančių turistų, bet stebina savo Daimond Head ir Honolulu vaizdais. Juk ne veltui jis laikomas vienu populiariausių paplūdimių pasaulyje.
Waikiki Beach, Havajai

Matira Point, Bora Bora

Rojumi žemėje ar romantikos sala laikoma Bora Bora savo paplūdimiais nenusileidžia nė vienai prieš tai paminėtai vietovei. Matira Point paplūdimys - nuo kitų atskirta pakrantė, kurią skalauja saugoma lagūna. Tad ramybė ir galimybė pasimėgauti skaisčia saule garantuota. Taip pat šis ramybės kampelis pasižymi balčiausiu smėliu Ramiojo vandenyno pietuose. Būtent dėl savo ramybės, pasakiškų paplūdimių ir saulės Bora Bora vis dažniau aplanko ir mūsų šalies gyventojai.
Matira Point, Bora Bora