Šunų kinkinių varžybos kilusios iš žiemos sporto, mat šaltuoju metų sezonu šiauriniams šunims lengviau bėgti. Tačiau jiems būtinas fizinis aktyvumas ištisus metus, tad pradėtos rengti ir vasaros varžybos. Tad savaitgalį visi šunų sporto mėgėjai kviesti atvykti į Kauno rajone įsikūrusius Jadagonius. Čia šunų greitį, miklumą ir augintinio sugebėjimus išbando per 120 dalyvių.

Mero taurės varžybose dalyvauja Latvijos, Lietuvos, Estijos, Lenkijos ir Rusijos atstovai su savo augintiniais. Šio turnyro tikslas - populiarinti šunų kinkinių sportą ir aktyvų laisvalaikį gamtoje. Varžybų organizatorius, klubo „Fluidus“ prezidentas Arnoldas Akelaitis tvirtino, kad tarp jų yra ne vienas pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojas ar prizininkas.

Žiūrovai, be tradicinių ir įprastų akiai šiaurinių veislių šunų, turi unikalią galimybę susipažinti su greičiausiais, specialiai kinkinių sportui veisiamais šunimis – Aliaskos haskiais, Norvegų metisais, greisteriais, eurodogais.

„Be abejonės, Sibiro haskiai nėra greičiausi. Jie tik turi didelį norą bėgti. Todėl išskiriama atskira varžybų klasė, o kiti šunys dalyvauja atvirojoje klasėje“, - komentavo A. Akelaitis.

Lenktynės Jadagoniuose yra daugiaetapių „Baltijos taurės 2015“ varžybų pirmasis etapas. Tarptautinė šunų kinkinių sporto federacija (IFSS) šias varžybas įtraukusi ir kaip Europos regiono Pasaulio taurės etapą. Lietuvos šunų kinkinių sporto entuziastams tai yra didelis jų darbo įvertinimas.
Abi dienas po pagrindinių startų vyksta vaikų mažojo kroso su šunimis varžybėlės, kuriose gali dalyvauti ir žiūrovai. Šunis vaikams paskolina sportininkai.