„Akcijos „Darom“ principai svarbūs ir aktualūs, todėl džiugu, kad aplinkosauginės ir viešųjų erdvių švarinimo idėjos sulaukia visuomenės paramos ir augančio susidomėjimo. Ši aplinkos tvarkymo akcija jau yra tapusi bendruomenes suburiančia pavasario švente, tačiau linkiu, kad ir kasdien vadovautumėmės tais pačiais principais siekiant gražios ir tvarkingos aplinkos ne tik savo kiemuose, bet ir miestų parkuose, upių ir ežerų pakrantėse bei Lietuvos miškuose“, – sako Vyriausybės vadovas.

Renginio metu viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė premjerui ir visam Ministrų kabinetui taip pat įteikė akcijos „Darom“ savanorių pažymėjimus.


Lietuvoje didelio populiarumo sulaukusi aplinkos tvarkymo akcija šiemet vyks balandžio 25 dieną, šeštadienį. Ministras Pirmininkas ir Vyriausybės kanceliarijos kolektyvas tvarkys Žvėryne esančią Neries pakrantę nuo Vingio parko tilto iki Lietuvos edukologijos universiteto stadiono. Šiais metais akcijos „Darom“ iniciatoriai kviečia visuomenę atkreipti dėmesį į vandens telkinius ir skatina jų valymą.

Aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ Lietuvoje kasmet organizuojama nuo 2008 metų. Jos organizatoriai taip pat inicijuoja ir įgyvendina įvairius edukacinius projektus, skatinančius aplinkosaugą, pilietiškumą ir savanorystę. Pasaulinis judėjimas „Let‘s do it world“, kurio nariais drauge su kitų 111 valstybių atstovais yra ir akcijos „Darom“ organizatoriai Lietuvoje, yra pripažintas Jungtinių Tautų Organizacijos.