Filmą „Žalieji muškietininkai“ režisavo filmo „Nematomas frontas“ režisierius bei organizacijos „Blue/Yellow“ vienas įkūrėjų Jonas Ohmanas. Tai filmas apie 1987 metais Lietuvoje prasidėjusi ekologinį judėjimą ir bendriją „Atgaja“, kurios vienas iš dalyvių, apibūdindamas savo jaunystės metus, ekspromtu taip ir pasakė: „buvome žalieji muškietininkai“. Toks romantiškas, legendos jausmą sukuriantis pavadinimas iš karto prigijo naujai kino juostai, o pats J. Ohmanas apie šitą sumanymą atsiliepia taip: „Nenorėjau kurti dar vieno filmo apie Sausio 13-ąją. Man buvo įdomu patyrinėti evoliuciją, kaip iki to Sąjūdžio ir Nepriklausomybės buvo prieita. Jau buvau girdėjęs apie ekologinio judėjimo reiškinį, gimstantį ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje bei Rytų Vokietijoje. Ir kadangi šie judėjimai buvo ne vien ekologiniai, bet turėjo ir kitų – laisvės siekio tikslų – man buvo įdomu prisiliesti prie šio laikotarpio.“ 

Pagrindinis filmo herojus yra jaunas žaliųjų lyderis Saulius Gricius – charizmatiškas, tūkstantines minias sukviesti sugebėdavęs lyderis, kokių vėliau, po jo, taip ir neatsirado. Pats J. Ohmanas su savo filmo herojumi taip ir nesusitiko – į Lietuvą atvyko likus maždaug mėnesiui iki Sauliaus Griciaus mirties. Tačiau išlikę kino operatoriaus Leono Glinskio unikalūs archyvai „Žaliuosiuose muškietininkuose“ mums padės pažinti tokį Saulių Gricių, kokio iki šiol nematėme. Tai jau ne pirmas filmas apie šį žmogų, į kurį pats J.Ohmanas pataria žiūrėti ne tik kaip į asmenybę, bet ir kaip į reiškinį, tačiau ankstesniuose filmuose buvo mažai kalbančio paties Griciaus, daugiau buvo kalbama apie jį. 

„Žalieji muškietininkai“ – daugiasluoksnis filmas, kaip daugiasluoksnė, įvairi yra Neries upė, kurioje vyko dalis filmavimo. Paklaustas, ar filmo pabaiga bus liūdna, Jonas Ohmanas išsisuka nuo tiesaus atsakymo ir tik dar labiau suintriguoja: „Šiame filme pamatysite bent keletą pabaigų“.
Filmas „Žalieji muškietininkai“ kino teatruose bus rodomas kovo 20 dieną, Kaune „Romuvoje“ ir 22 dieną „Pasakoje“, Vilniuje.