Senamiestis yra vienintelis Vilniaus rajonas, kuriame atliekų rūšiuojama labai mažai dėl galimybių stokos: pastatyti rūšiavimo konteinerių neįmanoma dėl erdvės trūkumo, prie daugelio kiemų neįmanoma privažiuoti. Todėl įmonė ypač skatina senamiesčio mokymo įstaigas aktyviai rūšiuoti ir skelbia konkursą „DALYVAUK, RŪŠIUOK, KABINK", kuriame dalyviai galės pademonstruoti savo kūrybiškumą kurdami svajonių atliekų rūšiavimo dėžes.

„Tikime, kad būtina skatinti ir mokyti visuomenę, o ypač moksleivius, studentus, darželinukus, atsakingo vartojimo kultūros bei ekologiško elgesio tinkamai rūšiuojant buitines atliekas. Manome, kad tik išmokę jaunąją kartą saugoti ir puoselėti gamtą užauginsime sąmoningų vartotojų kartą. Tam, kad atliekų rūšiavimas būtų įdomesnis, nusprendėme į tai pažiūrėti kiek kūrybiškiau ir prašome vaikų sukurti savo svajonių dėžės, kurioms, žinoma, jokių apribojimų nėra. Konkurse dalyvaujantys kūrėjai galės vertinti ir balsuoti už kitas svajonių dėžes, o mėnesio gale pačios populiariausios dėžės autorių grupę apdovanosime. Manome, kad ;iš mokyklos grįžę namo vaikai tėveliams ne tik galės papasakoti, kodėl reikia rūšiuoti, bet ir parodys, kaip taisyklingai tai reikia daryti savo sukurtoje unikalioje rūšiavimo dėžėje. Mokiniai visas svajonių rūšiavimo dėžėse su maišais surinktas antrines žaliavas galės tiesiog kabinti ant specialios sistemos mokyklose“, - teigė įmonės direktorė Jurgita Petrauskienė.

Konkurse „DALYVAUK, RŪŠIUOK, KABINK" sostinės mokyklų moksleiviai visą kovo mėnesį galės kurti savo svajonių rūšiavimo dėžės ir už kūrybingiausią autorių balsuoti įmonės Facebook puslapyje. Daugiausiai balsų surinkęs dalyvis bus paskelbtas balandžio pirmą dieną. Konkurso laimėtoją organizatoriai apdovanos edukacine ekskursija „Pamatyk rūšiavimo procesą iš arti“ visai klasei ir 200 eurų kuponu pramogoms viename prekybos centre.

Šią rūšiavimo sistemą sudaro specialūs stulpeliai ir kabliukai, ant kurių galima tiesiog pakabinti šiukšlių maišus su išrūšiuotomis antrinėmis žaliavomis. Tokia sistema labai paprasta ir patogi tiek gyventojui, tiek atliekų vežėjui. Oficialus sistemos platintojais Lietuvoje šį sprendimą jau pasiūlė sostinės senamiesčio gyventojams, privatiems bei verslo klientams ir artimiausiu metu planuoja sistemą išbandyti ir kituose Vilniaus miesto rajonuose.