Britanijos Gamtos istorijos muziejaus specialistai, apžiūrėję gyvio nuotraukas, konstatavo, kad gyvis panašiausias į taip vadinamą liežuvio utėlę (lot. Cymothoa exigua), šis parazitas gyvena žuvies viduje, dažniausiai patenka per žuvies žiaunas ir įsikabina į jos liežuvį. Muziejaus atstovas Stuartas Hine'as teigė, kad šis parazitas paprastai įsikabina į mažesnių žuvų nei tunas liežuvius, o paskui tunams ėdant mažesnes žuveles patenka ir į juos.

Britė Z. Butler tuno skardinę įsigijo prekybos centre Notinghame. Ji britų portalui pasakojo ant tuno gabalėlių viršaus pamačiusi kažkokį keistą gyvį, o užkabinusi jį šakute ir apvertusi kita puse išvydo jo akis, spoksančias atgal į ją.
Parazitas lot. Cymothoa_exigua įsirangė į tuno skardinę( CC-SA/ Marco Vinci nuotr.)

„Jis turėjo kažką panašaus į dygliuotą uodegėlę – numečiau šakutę ir išsigandusi suspigau, o paskui pakviečiau auklę pasižiūrėti, kas tai per gyvis“, - pasakojo keistą radinį tuno dėžutėje aptikusi britė. Namuose auginanti vaikus moteris teigė šio radinio jiems neparodžiusi, nes pabijojo, kad jį pamatę vaikai visam gyvenimui atsisakys valgyti tuną.

„Išsiunčiau laišką tuno gamintojams. Tiesiog norėjau išsiaiškinti, kas tai per gyvis ir apsaugoti kitus nuo tokių radinių. Tikrai nesiekiu gauti kažkokios kompensacijos ar užsitikrinti nemokamų tuno atsargų ateičiai“, - tikino Z. Butler. Moteris radinį parodė ir savo močiutei. Ji gyvį apibūdino šitaip: „Gyvis buvo rausvos spalvos ir turėjo šviesiai juodas akis, spoksančias į tave. Mes išsiaiškinome, kad jis jau buvo miręs“.
Parazitas lot. Cymothoa_exigua ( CC-SA/ Marco Vinci nuotr.)

Tuno gamintojas „Princes“, gavęs pirkėjo skundą, viešai atsiprašė už tokį radinį ir patikino šį atvejį nuodugniai ištirsiantis.