„Žaliadieniais“ pavadinti Aplinkos ministerijos atstovų susitikimai su vietos savivalda ir gyventojais. Jie bus organizuojami įvairiose Lietuvos savivaldybėse. Tokiais neformaliais susitikimais siekiama atsakyti į specialistams ir gyventojams kylančius klausimus dėl Aplinkos ministerijos kuruojamų sričių: atliekų tvarkymo, vandentvarkos, daugiabučių renovacijos programos, Europos Sąjungos paramos naudojimo sprendžiant aplinkosaugos klausimus.

Pasak Aplinkos ministro Kęstučio Trečioko, labai svarbu apie problemas, kylančius aktualius klausimus ir sunkumus, su kuriais susiduria žmonės, išgirsti iš jų pačių. „Lankydamiesi savivaldybėse susitiksime su specialistais, bandysime išsiaiškinti, ką tiek mes, tiek jie galime daryti geriau. Mums taip pat ypač svarbu susitikti su gyventojais, atsakyti į kylančius klausimus, išsklaidyti abejones ir vėliau atlikti namų darbus. Norime, kad Aplinkos ministerija būtų ta institucija, kuri sprendžia realias gyventojų problemas“, – sakė aplinkos ministras K. Trečiokas.

Pirmoji „Žaliadienių“ stotelė – Ukmergės rajono savivaldybė. Susitikime sausio 6 d. dalyvaus aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, viceministrai Algirdas Genevičius ir Daiva Matonienė, Aplinkos ministerijos specialistai.