Dvi dienas truksiantį renginį organizavusi Lietuvos kinologų draugija sako, kad į parodą savo augintinius atveža ne tik lietuviai, bet ir kiti europiečiai.

Šeštadienį vyksta šunų – Lietuvos čempionų atranka į Atvirąjį Lietuvos čempionų čempionatą. Be to, vyksta jaunųjų vedlių čempionatas.

GRYNAS.lt pakalbinti šunų šeimininkai džiaugėsi, kad turėjo progą pasirodyti su savo keturkojais ir teigė, kad savo augintiniams prieš parodas daro grožio procedūras.

„Parodose dalyvaujame jau kokius keturis metus. Prieš parodą nuvažiuojame į kirpyklą ir beveik viskas - jokių ypatingų procedūrų nedarome. Kai buvo mažesnis, šuo lankė mokyklą, parodinį paruošimą ir šiaip dresūrą, o dabar, kai jis jau subrendęs, kažkiek pamokų prieš kelias dienas palankome arba patys pasitreniruojame ir viskas“, - sakė vokiečių nykštukinio špico šeimininkė.

„Iš tiesų prieš parodas ruošiamės ypatingai ir tai yra ganėtinai brangus malonumas. Svarbu pasirūpinti šuns išvaizda, apsilankome kirpykloje. Be abejo, kai buvo mažesnis, šuo lankė mokyklėlę, kurioje buvo mokomas dresūros, dabar nebereikia tam skirti tiek laiko. Iš tiesų ši paroda yra labai linksma šventė, kuri užbaigia metus, todėl smagu, kad ji vyksta“, - pasakojo pudelio šeimininkė.

„Vyksta darbai, šunį šukuojame, puošiame, žinoma, prieš parodą nueiname į kirpyklą. Parodose svarbus ne tik šuns paklusnumas, bet ir išvaizda, todėl puošiame savo augintinį“, - kalbėjo jorkšyro terjero šeimininkė.

„Tiesiog atėjome į šventę, smagu čia matyti tiek daug įvairių šunų. Iš tiesų didelių investicijų į šuns išvaizdą prieš parodą nedėjome, tačiau svarbiausia, kad šuo būtų paklusnus, gerai elgtųsi ant scenos“, - sakė sibiro haskio šeimininkas.

Pakalbinti parodos žiūrovai taip pat buvo patenkinti šunų gausa, šunų mylėtojai bendravo su veisėjais, dažnai klausė patarimų, taip pat daugelis norėjo nusifotografuoti su įvairiais šunimis, kurių šeimininkai šį prašymą įvykdydavo.

„Smagu būti tokioje parodoje, atėjome čia su visa šeima. Iš tiesų šunys yra labai įvairūs ir skirtingi, tikrai gražu į juos pasižiūrėti, faktiškai čia yra nuo pat mažiausio iki pat didžiausio šuns“, - kalbėjo parodos lankytoja vilnietė Laura.

„Šunis myliu nuo pat vaikystės, bet šiuo metu neturiu galimybės auginti šunelio, taigi čia – tiesiog fantastiškas vaizdas, tiek skirtingų keturkojų seniai nemačiau“, - sakė studentė Greta.

„Čia galima pamatyti šunų iš viso pasaulio, kai kurių šunų veislių anksčiau net nebuvau matęs, taigi paroda daro gerą įspūdį“, - mintinis dalinosi vilnietis Algis.

Parodoje netrūko ir žinomų veidų, pavyzdžiui, joje dalyvavo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė su savo augintiniais taksais. Taip pat dalyvavo Aloyzas Sakalas su žmona Daiva, kurie atsivedė vokiečių dogą.