Reidas buvo surengtas neatsitiktinai. Buvo gauta informacijos, kad kai kurie žvejai Amalvo ežere, Igliaukos sen., Marijampolės sav., nepaiso taisyklių - naudodami daugiau nei leidžiama žvejybos įrankių pažeidinėja žvejybos režimą.

Patikrinus daugiau kaip 20 žvejų mėgėjų nustatyti net 4 pažeidėjai. Iš jų vienas žvejojo neturėdamas žvejo mėgėjo bilieto ir trys žvejojo daugiau nei dvigubai viršydami žvejybos įrankių skaičių. Iš pažeidėjų buvo paimtos 3 neteisėtai sugautos lydekos, 30 vnt. žvejybos įrankių (vėliavėlių), peikenos ir ledo grąžtas.

Šiems pažeidėjams už tokią veiką reikės atlyginti daugiau kaip 1500 litų žuvų ištekliams padarytą žąlą, sumokėti baudas, siekiančias iki 1000 litų, bei atsisveikinti su pažeidimų padarymo įrankiais ir priemonėmis.

line-height:107%;font-family:"Times New Roman",serif;mso-fareast-font-family:
Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:LT;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA'>

GRYNAS.lt primena, kad jeigu žvejybos metu naudojama daugiau nei leistina žvejybos įrankių, gresia bauda nuo 400 iki 1000 litų. Jeigu žvejybos įrankių skaičius neviršija dviejų ir daugiau kartų leistino skaičiaus, numatoma bauda nuo 25 iki 200 litų. Tokia pat bauda numatoma ir jeigu ant ledo lipama be smaigų. Jeigu neteisėtai pagaunama lydeka, žala aplinkai siekia 543 litus.

Aplinkos ministerijos viceministras Linas Jonauskas vienoje spaudos konferencijoje yra užsiminęs, kad kitąmet lydekas žvejojančių laukia permainos.

„Artimiausiu metu įteiksime ministrui pasirašyti dokumentą dėl leistinų paimti lydekų skaičiaus. Diskusijose meškeriotojai pasisakė patys neprieštaraujantys, kad šis skaičius būtų sumažintas ir nebereikėtų didinti dirbtiniu būdu įveisiamų žuvų skaičiaus“, - kitąmet planuojamą naujovę pristatė viceministras.

2015-aisiais metais ketinama neberiboti leistinų pagauti stintų skaičiaus, tačiau ketinama dar griežčiau kontroliuoti brakonieriaujančius žvejus. Norima įteisinti pakeitimą, kuomet už neleistinu būdu sužvejotą lašišą ar šlakį, pažeidėjo automobilis būtų konfiskuojamas. Iki šiol transporto priemonės konfiskacija galiojo tik už medžioklės pažeidimus.