„Pagrindinis mūsų tikslas – rasti geriausius vadovus Aplinkos ministerijos pavaldžioms įstaigoms. Norime, kad į mūsų sistemą ateitų žmonės su naujomis idėjomis, iniciatyvomis. Turime peržiūrėti keliamus reikalavimus ir sudaryti sąlygas, kad konkursuose dalyvautų kuo daugiau vadovo pareigas eiti galinčių ir tokios patirties turinčių žmonių“, – mano aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Aplinkos ministerija primena, kad anksčiau skelbtuose ir atšauktuose Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus ir Hidrometeorologijos tarnybos direktoriaus konkursuose dalyvavo po 1 keliamus reikalavimus atitikusį pretendentą.

„Negalime leisti vykti konkursams, kuriuose dalyvauja vos po vieną pretendentą, koks gi tuomet konkursas? Manau, kad šiuo atveju skubėti būtų neprotinga. Organizuojame skaidrius konkursus ir norime, kad juose dalyvautų geriausi pretendentai“, – sakė aplinkos ministras.

Atšauktas konkursas Aplinkos apsaugos agentūros direktoriaus pareigoms eiti artimiausiu metu bus skelbiamas iš naujo.

Kadangi užbaigti šių institucijų vadovų kadencijas buvo dar Valentino Mazuronio sprendimas, praėjusią savaitę jis išreiškė susirūpinimą susidariusia situacija.

„Valdžios kaita yra pagrindinis demokratijos principas, tačiau praėjus daugiau nei 4 mėnesiams matau, kad šio principo įgyvendinimas nėra toks paprastas ir lengvas, - rašė savo pranešime dabar Europos Parlamente dirbantis V. Mazuronis. - Šiandien, iš 9 Aplinkos ministerijai pavaldžių institucijų tik keturios turi naujus vadovus, likusios – vis dar ieško.  Vadinasi, rotacijos principas per daugiau nei keturis mėnesius įgyvendintas tik 50 proc. Kas trukdo užbaigti šį procesą? Suprantu, kad rotacijos taikymo principas tiek ministerijai, tiek visai valstybei yra naujas dalykas. Galbūt atsirado nenumatytų biurokratinių ar teisinių kliūčių, bet apie jas mes negirdime. Jeigu jos sprendžiamos, apie jas viešai nediskutuojama. Diskutuoti reikėtų, nes sėkminga praktika Aplinkos ministerijoje galėtų tapti pavyzdžių visai valstybės tarnybai.“