Skelbiama, kad incidentas įvyko pirmadienį Tulumo kurorte. Gelbėtojai pasakoja, kad kupranugarį nuo laukinės gamtos parko savininko lavono bandė patraukti virvėmis, pritvirtintomis prie automobilio. R. Mileskis buvo kilęs iš Čikagos.

Tulumo civilinės gynybos pareigūnas Alberto Canto teigia: „Kupranugaris vyrą spardė ir kandžiojo beveik iki mirties, o pribaigė ant jo užvirtęs visu kūnu. Nuo gyvūno svorio amerikietis užduso“. Gali būti, kad kupranugaris tapo agresyvus ir puolė žmogų, nes buvo liūdnas, negavęs kasdieninės gazuoto gėrimo porcijos.

„Viena iš galimų versijų skamba taip: savininkas kupranugariui kiekvieną dieną duodavęs „Coca Colos“. Gali būti, kad tą dieną saldaus gazuoto gėrimo jis neturėjęs“, - aiškino A. Canto.
Richardas Mileskis - laukinės gamtos parko Meksikoje įkūrėjas

JAV ambasados Meksikoje teigimu, R. Mileskis mirė antradienį. Laukinės gamtos parko „Tulum Monkey Sanctuary“ vadovybė socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino pareiškimą, kuriame teigia: „Richardas mirė besirūpindamas gyvūnais, tam jis skyrė 15 savo gyvenimo metų“.

Meksikos pareigūnai konfiskavo visus laukinės gamtos parko gyventojus, įskaitant ir kupranugarį žudiką. Vietos žinybų teigimu, parkas neturėjo reikiamų dokumentų, įrodančių nuosavybės teises į gyvūnus.