Šventėje šeimininkai keturkojus galėjo nemokamai paskiepyti nuo pasiutligės ir užregistruoti. Jaunųjų gamtininkų centro direktoriaus pavaduotoja Jūratė Repšienė džiaugėsi, kad per dešimt metų žmonių požiūris į gyvūnų teises ir priežiūrą pasikeitė. Gyventojai aktyviau registruoja gyvūnus, vedžioja juos specialiose aikštelėse, surenka ekskrementus.

Itin didelio vaikų susidomėjimo sulaukė Madagaskaro tarakonų lenktynės. Vaikai, cypdami iš siaubo ir pasitenkinimo, ėmė į delnus milžiniškus tarakonus ir stengėsi juos sušildyti. Tarakonų lenktynes organizavusi būrelio vadovė Ilona vaikams aiškino, kad tarakonas bėgs greičiau, jei sušils. Kai šalta, vabalas tampa vangus, tad lenktynėse vargiai nugalės.
Tarakonai Šiaulių gyvūnų dienos šventėje / Beno Jankausko nuotr.

Tiesa, ne visi vaikai išdrįso tarakonus pačiupinėti. Būrelio vadovė aiškino, kad nėra ko bijoti. Tarakonas toks pats nekaltas kaip boružė, tik didesnis.

Šventėje pasirodė vaikų muzikos kolektyvai, vyko šauniausios gyvūno ir šeimininko poros rinkimai. Norintieji galėjo pajodinėti žirgais, pasivažinėti karieta.

Mažieji renginio lankytojai taip pat mielai dalyvavo dėlionėje-konkurse „Mano mylimas gyvūnas“, o suaugę šeimininkai su šunimis rungėsi vikrumo varžybose.