Paniurusi katė, taip praminta dėl savo keistai suraukto snukučio, patapo tikra interneto sensacija: pirmasis vaizdo įrašas su kate, kurios tikrasis vardas yra Tardar Sauce, svetainėje „YouTube“ jau peržiūrėtas daugiau nei 16 mln. kartų, o jos puslapis „Facebook“ turi 6,2 mln. gerbėjų. Jos vardu išleista pirmoji knyga „Paniurusios katės paniurusi knyga“ tapo bestseleriu. Tikimasi, jog ketvirtadienį pasirodęs naujasis leidinys – „Paniurusio gyvenimo būdo gidas: Paniurusios katės pastebėjimai“ – sulauks dar daugiau pasisekimo.
Citata
Paniurusi katė gimė 2012 m. balandžio mėn. su negalia – gyvūnas yra nykštukinis, būtent tai nulėmė ir jos garsiąją, nuolat suraukto veido išraišką.
Garsiosios katės šeimininkė Tabatha Bundesen knygos pristatymo renginyje buvo džiugiai nusiteikusi, tuo tarpu Tardar Sauce buvo kaip visada paniurusi. T. Bundesen teigimu, katė iš tiesų yra labai miela, nors naujausioje knygoje ir „dalina“ skaitytojams patarimus, kaip tapti tikrai suniurzgusiems. Skaičiuojama, jog katė jau uždirbo daugiau nei 260 mln. litų pasirodydama įvairiose reklamose ir kitų produktų pristatymuose bei už planuojamo filmo kontraktą.

Paniurusi katė gimė 2012 m. balandžio mėn. su negalia – gyvūnas yra nykštukinis, būtent tai nulėmė ir jos garsiąją, nuolat suraukto veido išraišką. Interneto sensacija Tardar Sauce tapo jos šeimininkės broliui internete pasidalinus katės nuotrauka. O praėjusiais metais Paniurusi katė jau pasirodė ir ant „The Wall Street Journal“ ir „New York Magazine“ viršelių. Šių metų gale turėtų pasirodyti ir filmas „Pačios blogiausios Paniurusios katės Kalėdos“.

Nors Paniurusi katė turi daug gerbėjų, kurie laukia kiekvieno naujo jos pasirodymo, jos šeimininkai sulaukia ir nemažai kritikos iš gyvūnų teisių aktyvistų. Jie kaltinami naudojimusi gyvūno negalia savo naudai, be to, didelės nepažįstamų žmonių minios, susirenkančios į knygų pristatymus ir panašius renginius, gali gąsdinti katę ir neigiamai veikti jos sveikatą.

Vaizdo įrašas iš naujosios Paniurusios katės knygos pristatymo: