Visgi Palangos prieigose akį traukia iškabos, kuriose siūlomos kempingo paslaugos. Kunigiškėse esanti Užkanavės gatvė tiesiog mirga nuo skelbimų, kuriuose kviečiama užsukti į tokias stovyklavietes. Panaši padėtis ir Šventojoje.

„Oficialus kempingas dar tik yra statomas pagal savivaldybės patvirtintą projektą. O visi kiti, kurie siūlo paslaugas, faktiškai yra nelegalūs. Žmonės sugalvojo aptverti savo kiemą tvora ir tvirtina, jog tai yra kempingas", – teigė Palangos turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotoja Egidija Smilingienė, pridėjusi, kad neaišku, kokia tokių kempingų paslaugų kokybė.

Internete skelbiama, kad vieta kempinge kainuoja nuo 10 iki 30 litų. Kitur nurodoma, kad už vieno žmogaus nakvynę ant žolės ar palapinėje prašomas 15 litų mokestis.

„Skelbiama, kad vieta automobiliui kainuoja nuo 10 iki 20 litų. Turistinis mobilus namelis atsieis 90, o automobilio, prie kurio prikabintas namelis ant ratų, vieta gali kainuoti nuo 30 iki 50 litų. Vieta mikroautobusui – apie 35 litus", – aiškino E. Smilingienė.